- Reklama -

Když leden vrcholil, zářili brankáři

- Reklama -

Teprve podruhé v sezóně měli při vyhlašování tradiční ankety o nejlepší hráče uplynulého týdne navrch brankáři nad zástupci ostatních hokejových profesí. První hvězdou byl vyhlášen montrealský Carey Price, ze třetího místa mu kryje záda Devan Dubnyk z Minnesoty. Mezi oba maskované muže se vklínil pouze útočník Tampy Bay Cedric Paquette.
Carey Price se ve sledovaném období postavil do brankoviště Habs třikrát a pokaždé z něho odjížděl jako vítěz. Celkový počet inkasovaných gólů mu přitom vzrostl pouze o dva, to když v úterý dovolil ze 42 pokusů skórovat hokejistům Stars. Další soupeři už si na něho nepřišli. Ve čtvrtek díky 24 zákrokům udržel čisté konto v utkání s NY Rangers, na konci měsíce vynuloval 36 zásahy střelce Washingtonu.
Zmiňované shutouty dostaly v Priceových kariérních záznamech pořadová čísla 28 a 29, se čtyřmi letošními nulami se kanadský reprezentant dělí o páté místo. V elitní pětce je také v ostatních nejsledovanějších statistikách.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Cedric Paquette se s montrealským gólmanem v minulém týdnu nepotkal, jinak by možná na čele krátkodobé střelecké tabulky s pěti ranami do černého nebyl. V úterý překonal Antona Chudobina z Caroliny, v sobotu rozhodl svou brankou z 51. minuty o výhře nad Columbusem. Nejvíce zazářil ve čtvrtek proti Detroitu, když poprvé v kariéře zaznamenal hattrick.
Jednadvacetiletý forvard odehrál loni za Blesky dva zápasy. Ani letos neměl místo na soupisce jisté hned od začátku, ale když ho klub v závěru října povolal nahoru, svoji šanci už nepustil. V 41 utkáních nasbíral deset branek a šest asistencí.
Devan Dubnyk zahájil povedený týden úterním vítězstvím 2:1 nad svým bývalým zaměstnavatelem z Edmontonu, o dva dny později třiceti zákroky zcela zneutralizoval střelce Calgary. Proti Vancouveru potřeboval v neděli ještě o pět zásahů více a přestože tentokrát inkasoval, znovu uhájil pro své barvy dva body (4:2).
Dubnykův průměr v inkriminovaných třech utkáních činil rovný gól na zápas, úspěšnost zákroků měl 96,7 procenta. Od poloviny ledna, kdy byl k Divochům vyměněn, dovedl do zdárného konce pět ze sedmi zápasů Wild.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -