- Reklama -

Když mě někdo překoná, bude to ohromné, fandí Holtbymu legendární Martin Brodeur

- Reklama -

Kdykoli vstoupil Martin Brodeur na led, jeho jediným cílem bylo vítězství. Vždycky si chtěl stanovit laťku výkonnosti tak vysoko, jak jen to bylo možné. Pro sebe i všechny své následovníky. Teď se jeden jeho brankářský kolega blíží výkonu, který byl v Brodeurově podání rekordní. Bylo to 48 vítězství za sezónu, což je číslo, které nyní může Braden Holtby reálně překonat.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Brankáři Washingtonu schází už jen jediná výhra, aby se Brodeurovi vyrovnal. Má na to čtyři zápasy. Holtbyho letošní vizitka je vynikající: 47 výher, 9 porážek, dalších 5 proher v prodloužení nebo po nájezdech. Holtby nastoupil k 63 duelům. Brodeur ve své rekordní sezóně 2006-07 odchytal 78 utkání s bilancí 48-23-7. Roberto Luongo (Vancouver Canucks 2006-07) a Bernie Parent (Philadelphia Flyers 1973-74) vychytali také 47 výher.
„Bude se teď zatraceně snažit, aby to dokázal,“ řekl Brodeur během tohoto týdne. „Je to skutečně ohromné, zvlášť s přihlédnutím k počtu utkání, která odchytal. My všichni v žebříčku jsme chytali přes 70 utkání. Dokázat to s přibližně 65 zápasy je pro něj i jeho tým opravdu pozoruhodné.“
Co ještě působí na Brodeura, současného asistenta generálního manažera v St. Louis, je fakt, jak Holtby i celý jeho tým neztrácí motivaci porážet soupeře. Washington s náskokem vede Východní konferenci i celou ligu, dávno mají jistou Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části.
„Narážíte na týmy, které bojují o život, přitom vy nemusíte… Narážíte na mladé týmy, které nemají co ztratit, to všechno se do vaší hry odráží,“ říká Brodeur pro nhl.com. „Posledních deset utkání základní části je vždycky trochu o náhodě, nevíte, na koho narazíte. Pro brankáře je to vůbec nejtěžší. Ale on to dokáže vychytat.“

Ještě horší to může být proto, že Washington může nechávat některé hráče před play off odpočívat, nebo je přinejmenším bude méně vytěžovat. Vyřazovací boje začnou 13. dubna. V závěru sezóny čekají Capitals ještě zdvojené zápasy ve dvou dnech.
„Budou o tom muset přemýšlet,“ říká Brodeur, ale Holtbymu nepřestává věřit. „Nicméně vím, že jak se k tomu blíží, neměl by si dělat starosti. Měl by být v pohodě.“
Brodeurovi se Holtbyho styl líbí. „Vypadá to zcela přirozeně, když krade pro svůj tým zápasy. Jeho řeč těla je úžasná. Vypadá jako velmi dobrý sportovec. Zvládá zákroky v různých pozicích. Dobře se dostává z různých strkanic. Je to bojovník, který hraje výborně s pukem. Je to aktivní brankář. Zaškrtává většinu políček, které mám na brankářích rád.“
Pokud jde o to, že může legendu připravit o jeden z jejích 21 rekordů, Brodeurovi to nevadí. „Přejete si, aby vaše rekordy přetrvaly věčně, ale u mě to bylo o tom, nastavit laťku co nejvýš. Jestli to někteří brankáři překonají, dobře pro ně. Je to ohromné,“ drží palce svým následovníkům legenda New Jersey.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -