- Reklama -

Když mluví kapitán McDonagh, všichni Jezdci poslouchají

- Reklama -

Ryan McDonagh vynechal čtvrteční trénink New Yorku Rangers, dnes by ale měl být připraven nastoupit proti Tampě Bay. Pětadvacetiletý obránce ještě není úplně fit poté, co jej kanonýr Lightning Steven Stamkos v závěru první třetiny šestého finále Východní konference zezadu naremploval na mantinel.
Žádné vážnější následky na něm ale srážka zřejmě nezanechala. McDonagh úterní duel dohrál, dokonce v něm strávil na ledě nejvíce času ze všech hráčů Rangers (21:57). „Jsem v pořádku,“ ujišťuje. „V těchto zápasech vám nikdo nic nedaruje, všichni jsme potlučení. Snažím se připravit, jak to jen jde.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeho případná absence v rozhodujícím sedmém duelu série by byla pro Jezdce citelnou ztrátou. Rodák ze St. Paul tráví na ledě hodně minut, chodí na oslabení i přesilovky. Skvělou práci odvádí nejen na ledě, ale i v kabině.
„Když mluví, všichni poslouchají,“ velebí svého kapitána Keith Yandle (18 utkání, 2+9). „Nepřehání to, ale když o něčem mluví, tak to má hlavu a patu,“ doplňuje nejproduktivnější zadák Blueshirts, který v 18 utkáních play off nasbíral jedenáct bodů za dvě branky a devět asistencí.
Hodně důrazný proslov měl McDonagh po druhém utkání proti Lightning, který Jezdci prohráli v Madison Square Garden 2:6. „Ryan promluvil k celému týmu a apeloval na nás, abychom se vyvarovali hloupých a zbytečných vyloučení, která nám brání k lepšímu výsledku,“ vysvětluje Yandle.
Také k rozhodujícímu klání série nastoupí Jezdci na domácím ledě a jsou odhodláni udělat vše pro to, aby podobné chyby neopakovali. „Celý rok jsme tvrdě makali, abychom měli v play off výhodu domácího ledu. Neznamená to nic, pokud se tomu dnes nepostavíme čelem,“ burcuje McDonagh.

Céčko na dresu McDonagha prý příliš nezměnilo. Zodpovědnost samozřejmě cítí o něco větší než dřív, ale žádný speciální proslov si pro své spoluhráče před dnešním důležitým zápasem údajně nechystá.
„Mluvíme spolu. Chceme se ujistit, že jsou naše emoce na optimální úrovni, že jsme správně nasměrovaní. Těšíme se a máme energii, ale zároveň musíme být soustředění a klidní, abychom byli schopní hrát naši hru.“
Foto: Icon Sportswire
Zákrok Stevena Stamkose na Ryana McDonagha

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -