- Reklama -

Kessel doufá, že novou kapitolou v Pittsburghu pookřeje

- Reklama -

Phil Kessel v pěti sezónách ze svých devíti v NHL nevynechal jediný zápas. Zato v play off se často příliš neohřál, protože jeho Toronto Maple Leafs často končili sezónu brzy. Po středeční výměně do Pittsburghu doufá, že jej čekají světlejší zítřky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V Torontu jsem se play off dočkal jen jednou v kariéře. Přitom to je v podstatě ta nejlepší část sezóny! Doufám, že v Pittsburghu play off zažiju častěji,“ přeje si 27letý útočník, který byl součástí rozsáhlé výměny mezi Maple Leafs a Penguins. Při vší úctě k ostatním účastníkům trejdu, to byl ale hlavně Kessel, o kterého Pittsburghu šlo.
„Jsem opravdu nadšený, že se to povedlo a jsem teď hráčem Pittsburghu. Se vší tou historií klubu a dvěma nejlepšími hráči na světě. Nikdy jsem si nemyslel, že dostanu šanci hrát se Sidney Crosbym nebo Jevgenijem Malkinem. To je prostě úžasné, jsem na to úplně nažhavený,“ raduje se Kessel, ale na časy v Toronto pochopitelně nezapomíná.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Toronto bylo místo, které jsem miloval. A nebylo jednoduché ho opustit, se vším kolem. To byly mé první myšlenky po výměně,“ přiznal Kessel. „Ale potom jsem před sebou viděl obrovskou příležitost být součástí něčeho speciálního. S tak skvělými hráči, které v Pittsburghu jsou,“ dodal.
A mezi ty by se měl začlenit i Kessel, který v posledním ročníku NHL nastřílel 25 branek. Celkem nasbíral 61 bodů, přitom 25 z nich v přesilových hrách.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -