- Reklama -

Kessel je důležitou součástí Penguins, jeho výměna není na pořadu dne, tvrdí Rutherford

- Reklama -

Útočník Pittsburghu Penguins Phil Kessel zareagoval na spekulaci, podle níž by mohl být z pensylvánského celku vyměněn jinam.
„Víte, dochází k tomu pořád, nebo ne? Už mě vytrejdovali předtím, a pokud k tomu dojde znovu, tak to tak bude. Jde o byznys, a jestli se ocitnu někde jinde, budu se za ten tým prát,“ nechal se slyšet americký forvard.
„Hokej je podivná hra. Nikdy nevíte, proč vás vyměnili nebo co si myslí. Může se to stát za několik let. Jak jsem řekl, je to obchod, a pokud k tomu tak přistoupíte, pak je vše v pořádku,“ dodal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.
S informací o možné Kesselově výměně přišel novinář Ron Cook z deníku Pittsburgh Post-Gazzete (celý článek ZDE) . Ten v úterý 11. července ve svém příspěvku napsal: „Věřím, že Phil Kessel bude vytrejdován. Možná k tomu nedojde v tomto týdnu, měsíci nebo dokonce létě. Ale věřím, že se to stane co nejdříve.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K této domněnce ho vede fakt, že pozici asistenta kouče Mike Sullivana opustil Rick Tocchet, jenž se na čtyři roky upsal Arizoně Coyotes (viz ZDE). Tocchet prý působil jako prostředník mezi Sullivanem a Kesselem.
„Není žádným tajemstvím, že Kessel často Sullivana přivádí k šílenství. Hádám, že podobnou reakci způsobuje i na vyšších pozicích v klubu, od Jima Rutherforda až po Maria Lemieuxa,“ uvedl Cook.
Devětadvacetiletý rodák ze státu Wisconsin před začátkem finálových bojů o Stanley Cup proti Nashvillu označil Toccheta za „nejlepšího asistenta trenéra, pod kterým jsem kdy hrál“.
Podle Cooka nebyli v organizaci Pens s Kesselovými výkony v uplynulé sezoně spokojeni, přestože se mužstvo opět radovalo z trofeje lorda Stanleyho.
Dalším faktorem, proč by se stříbrný medailista z olympijských her ve Vancouveru 2010 mohl z Pittsburghu stěhovat, je jeho vysoký plat. Kessel v roce 2013 podepsal osmiletý kontrakt v hodnotě osmi milionů dolarů za rok platný do léta 2022 (smluva vstoupila v platnost počínaje ročníkem 2014-2015).
Tučňákům, kteří Kessela před dvěma lety přivedli z Toronta, se z platového stropu ukrajuje částka 6,8 milionů, jelikož součástí trejdu byla dohoda, že 1,2 milionů budou každoročně Kesselovi vyplácet Maple Leafs.
Generální manažer Rutherford žádnou výměnu zahrnující Kessela neplánuje.
„Phil Kessel je důležitou součástí Penguins. Sbírá hodně bodů. Střílí důležité branky. Připravuje podstatné góly. Čím více klíčových hráčů máte k dispozici, tím větší šanci na vítězství máte,“ řekl pro místní rozhlasovou stanici architekt Pens.


„Je důležitou součástí. Nechci tady sedět a tvrdit, že se určití hráče ve své kariéře nikdy nedočkají výměny. Phil už to zažil. Ale nevidím, že by se něco takového teď mělo odehrát,“ dodal Rutherford.
Kessel, jehož si zástupci Bostonu Bruins zvolili v prvním kole draftu 2006 z páté pozice, okusil pocit výměny už dvakrát. V září 2009 putoval z Massachusetts k Javorovým listům a v červenci 2015 z Ontaria do Pensylvánie.
Američanovy služby jsou neocenitelné, Pittsburghu významně pomohl dokráčet ke dvěma Svatým grálům po sobě. Devětkrát v řadě dokázal za záda soupeřových brankářů dotlačit minimálně dvacet puků.
„Nikdy bych si nedokázal představit, že se nám dvakrát za sebou podaří zvítězit, ale vyšlo nám to. Máme skvělé mužstvo a snad triumf zopakujeme,“ vyhlíží budoucnost v Pittsburghu Kessel.
 

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -