- Reklama -

Kessel poděkoval fanouškům Toronta

- Reklama -

Než nastoupí v novém klubu Pittsburgh Penguins, nezapomněl se rozloučit se starými fanoušky. Phil Kessel vyjádřil v neděli svůj vděk fandům Toronta Maple Leafs ve svém prvním veřejném vyjádření od výměny do Pittsburghu.
„Chci poděkovat všem fanouškům Toronta za veškerou podporu, kterou mi projevili,“ napsal Kessel na svém twitterovém účtu. „Budu postrádat vás i město, Toronto budu vždycky považovat za svůj domov.“


Rodák z Wisconsinu je pětinásobným autorem třiceti branek za sezónu. Celkem dal 227 gólů v 668 zápasech, včetně 181 přesných zásahů v dresu Toronta, kde strávil šest sezón.
„Toronto je město, které miluju. Není snadné ho opouštět,“ dodal Kessel pro sportovní web v Pittsburghu. „Taková byla moje první myšlenka. Dál to ale vidíte jako příležitost být součástí něčeho výjimečného v Pittsburghu se všemi těmi skvělými hráči…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kessel byl spolu s útočníkem Tylerem Biggsem, obráncem Timem Erixonem a druhou volbou v draftu 2016 vyměněn k Tučňákům za obránce Scotta Harringtona, útočníky Kasperiho Kapanena a Nicka Spalinga a první a třetí volbu v draftu 2016.
„Samozřejmě se těším na nový začátek,“ řekl bývalý útočník Toronta už v červenci. „Jsem opravdu nadšený…“
V uplynulé sezóně dal sedmadvacetiletý kanonýr 25 gólů v 82 utkáních. Smlouvu má ještě na sedm let s 8 milióny, které se budou každý rok jeho zaměstnavateli odečítat z platového stropu. Toronto dokonce souhlasilo s tím, že bude dál platit část Kesselovy gáže, půjde o 1,25 miliónu dolarů ročně.
„Je to pěkná posila pro tým, samozřejmě,“ řekl za Pittsburgh jeho kapitán zámořské televizi už před několika týdny. „Je to skvělý střelec, přináší hodně, ofenzivně nám určitě pomůže. Takže jsme rádi, že ho máme. Z toho, co jsem s ním mluvil, vypadá nadšený. Každý se na něj bude těšit. Hodně se od něj očekává,“ dodal Sidney Crosby.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -