- Reklama -

Kessel putuje sestavou Pens, kouč Sullivan chce vyrovnanější útočné řady

- Reklama -

Poslední týden strávil Phil Kessel hledáním, co pro něj bude nejlepší. Vedle nových bruslí hledal také nové spoluhráče. Od nástupu nového trenéra se věci v Pittsburghu mění. Mike Sullivan zkouší vedle jiného také nové složení útočných formací. Phil Kessel si musí zvykat na třetí útok.
Podle novinářů sice dělal na jednom z nedávných tréninků grimasy, ale nebylo to kvůli změně formace. Po ledě bruslil s Nickem Boninem a Ericem Fehrem, zkřivené obličeje však dělal kvůli něčemu úplně jinému. Bolelo ho totiž chodidlo. S kustodem zkoušel speciální vložky, které by mu ulevily.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemyslím, že je důležité, s kým hrajete,“ řekl novinářům. „Musíte najít cestu, jak se s tím srovnat. Jsme jedni z nejhorších v lize ve vstřelených gólech. Jsem si jistý, že tak špatně by na tom tenhle tým být neměl.“
Věci se konečně trochu hnuly k lepšímu 21. prosince v utkání s Columbusem. Pittsburgh vyrovnal své sezónní maximum ve vstřelených gólech s pěti přesnými zásahy. Kessel přeskakoval mantinely s Nickem Boninem na centru a Chrisem Kunitzem na levém křídle. Vstřelil dva góly, u obou mu asistoval Bonino. Dva góly vstřelil také Jevgenij Malkin, Sidney Crosby svému týmu pro zranění chyběl.
„Nick je skutečně inteligentní centr, přemýšlel jsem o tom už nějakou dobu,“ řekl k jeho spojení s Kesselem trenér Sullivan. „Pokud spolu vydrží, až se vrátí Crosby, budeme mít Malkina, Crosbyho a Kessela ve třech oddělných útocích. Ta vyrovnanost by mohla znamenat pro naše soupeře velkou výzvu.“
Kessel začal sezónu s Crosbym, tato kombinace se ale neujala. V sedmi společných zápasech měla posila z Toronta jen tři body za dva góly a jednu asistenci. Kapitán Pens měl gól a dvě asistence. Ještě horší je, že soupeři tuhle lajnu dokázali přestřílet. Statistici spočítali, že při jejich pobytu na ledě mířilo víc ran na branku Penguins než na druhou stranu.
Produktivita Phila Kessela šla nahoru, když se přesunul do útoku k Malkinovi a Davidu Perronovi. Pittsburgh začal víc vyhrávat, branek ale střílel pořád málo. Sullivan krátce po svém příchodu k mužstvu signalizoval vůli útočné řady přeházet. Uvidíme, jak se plán nově navržených formací osvědčí, až se vrátí do sestavy uzdravený Sidney Crosby.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -