- Reklama -

Kesselovi unikla Conn Smythe Trophy o vlásek

- Reklama -

Zatímco v případě ostatních individuálních trofejí zveřejňuje NHL i počet hlasů, které dostali jednotliví adepti, u Conn Smythe Trophy udělované nejužitečnějšímu hráči play off tak nečiní. Reportérům televizní stanice TSN se však podařilo letošní čísla získat a díky nim zjistili, že vítězství Sidneyho Crosbyho bylo zřejmě nejtěsnější v dosavadních dějinách udělování ceny, která spatřila světlo světa v roce 1965.
Kapitánovi Pittsburghu silně šlapal na paty týmový kolega Phil Kessel, který za ním zaostal pouze o tři body. Vzhledem k systému hlasování, kdy osmnáct vybraných novinářů určí „svoji“ trojici nejlepších a těm je postupně přiděleno 5-3-1 bod, tedy stačilo, aby jeden z hlasujících otočil pořadí útočníků Penguins a tím pádem by se obrátilo i pořadí celkové.
Výsledky hlasování byly podle informací TSN následující:
1. Sidney Crosby 63 bodů (9-5-3), 2. Phil Kessel 60 bodů (7-8-1), 3. Kris Letang 18 bodů (2-2-2), 4. Martin Jones 7 bodů (0-2-1), 5. Matt Murray 7 bodů (0-1-4), 6. Logan Couture 7 bodů (0-0-7)
Crosby se stal teprve třetím držitelem trofeje (po Scottu Niedermayerovi z Anaheimu v roce 2007 a chicagském Jonathanu Toewsovi o tři roky později), který ve finálové sérii nevstřelil gól. Bilance samozřejmě nezahrnuje brankáře.
Podobně těsné jako letos bylo údajně také hlasování v roce 2013, kdy Patrick Kane jen o kousek předstihl spoluhráče Coreyho Crawforda.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -