- Reklama -

KHL vs NHL: smlouvy si uznáme, odstupné nebude

- Reklama -

Vztahy mezi NHL a Kontinentální ligou budou i v další sezóně určovány podle principů, na nichž fungují nyní. Obě strany sice v nedávné době diskutovaly o možnosti odstupného v případě, že by měl některý z hráčů zájem vyvázat se předčasně ze smlouvy a odejít do druhé soutěže, nakonec ale jen prodloužily memorandum o vzájemném uznávání kontraktů.
„KHL neměla zájem o smlouvu upravující přestupy,“ komentuje situace zástupce komisaře NHL Bill Daly (na snímku). „Domnívám se ale, že nynější dohoda je dobrá pro ligu i pro kluby. Naše týmy si cení jistoty, že hráči pod smlouvou nemají možnost ignorovat dohodnuté podmínky a utíkat do KHL.“
To samé pochopitelně platí i pro pohyb opačným směrem, kluby NHL ale svojí aktivitou při posledním draftu ukázaly, že předpovídají větší zájem ruských mladíků o angažmá za oceánem. Zamluvily si 17 Rusů, což je nejvíce od roku 2004.
Ti, kteří mají platné smlouvy v Kontinentální lize, si ovšem kufry balit nemůžou.
„Během posledních pár let se v souvislosti se vztahy mezi KHL a NHL objevila spousta otázek a my ještě musíme najít kompromis, který by uspokojil obě soutěže,“ říká prezident KHL Dmitrij Černyšenko. „Budeme pokračovat v práci vedoucí k dosažení tohoto cíle a usilovat o ještě lepší kooperaci s našimi přáteli za Atlantikem. V tuto chvíli je prodloužení memoranda jen jedním z mnoha opatření potřebných pro ochranu zájmů našich klubů a hráčů.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -