- Reklama -

Kindl načal Devils, Neuvirth pod palbou

- Reklama -

Když to nejde zblízka, zkoušejte to z dálky. Páteční detroitskou výhru 4:2 nad New Jersey režírovali muži ze zadních řad, do střeleckých listin se zapsali tři obránci. Jako první Jakub Kindl, který v 19. minutě při přesilovce od modré čáry propálil vše před sebou a srovnával stav zápasu. Ještě před přestávkou ho napodobil Brendan Smith, další dvě branky vsítili Wings v prostředním dějství. Devils se dostali znovu ke slovu až ve třetí třetině, kdy Jordin Tootoo dorazil Židlického střelu.
Kindl se prosadil ve druhém utkání po sobě. Soupeřovy gólmany (do poslední části hry už místo Schneidera nastoupil Kinkaid) včera prověřil celkem čtyřikrát a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Detroitu vypadl na poslední chvíli ze sestavy Pavel Dacjuk kvůli problémům s třísly. Ďáblové prohráli potřetí v řadě.
Edmontonu hrozila pátá porážka za sebou, místo toho slaví letošní premiérové vítězství ze soupeřových kluzišť. Nezabránil mu v něm ani Michal Neuvirth, který v brankovišti Sabres zlikvidoval 49 pokusů kanadského celku. Na tři střely však nestačil, což mrzelo o to víc, že dva z puků mu proklouzly za záda v závěrečných devíti minutách. I přes porážku 2:3 byl Neuvirth zařazen mezi hvězdy utkání.
Na gól se v Buffalu čekalo až do druhé třetiny, v níž se letos poprvé prosadili domácí Moulson a Olejář Iiro Pikarainen. V případě finského nováčka se jednalo i o první trefu v NHL, dosáhl jí při svém druhém startu. Šavle šly znovu do vedení ve 47. minutě zásluhou Drewa Stafforda, zbytek už znáte.
Martinové Hanzal s Eratem si připsali po asistenci v utkání mezi Kačery a Kojoty, po akci českého dua skóroval Rob Klinkhammer. V Anaheimu byly k vidění tři rozdílné třetiny. První patřila domácím, kteří dvakrát rozsvítili červené světlo, ve druhé v rozmezí necelé minuty hosté srovnali. V závěrečném dějství se neprosadil ani jeden z týmu, přestože měli proti jednomu z nejhůře bránících týmů v oslabení k dispozici tři početní výhody.
O poslední část hry se tedy vlastně nejednalo, na řadu přišlo ještě prodloužení a nájezdy. V nich byli úspěšní oba exekutoři Coyotes, zatímco Mike Smith na opačné straně dva ze tří nájezdů zastavil. Přidal tak další důležité zákroky k 37, které předvedl v předchozím průběhu.
Za necelé dva měsíce se hokejisté Chicaga a Washingtonu utkají pod otevřeným nebem, v pátek testovali síly protivníka pod střechou. Capitals mohou být s výsledkem spokojení. Přestože hráli venku (při Winter Classic budou hostiteli oni), dokázali Jestřáby porazit 3:2 a utnout sérii pěti neúspěchů v řadě. A stačila jim k tomu vlastně jen povedená pětiminutovka na konci druhé třetiny
V čase 35:03 proměnil přečíslení dvou proti jednomu v gól rakouský zelenáč Andre Burakovsky. O čtyři minuty později začala u stejného hráče vyrovnávací akce Marcuse Johanssona, jehož střelu nešťastně srazil za Crawforda bránící Brent Seabrook. Uběhlo jen 42 sekund a diváky těšící se na přestávkové protažení svalstva zmrazil Joel Ward.
V úterý zdolala Carolina Columbus na jeho ledě, v pátek dokázala to samé doma. I přes podporu publika to ale paradoxně měla složitější. Hurikáni po dvou třetinách prohrávali 1:2, naději na body jim poskytl až Victor Rask střelou z pravého kruhu v 52. minutě. V prodloužení potrestal Elias Lindholm Savardovo vyloučení, jednalo se o třetí vítěznou trefu pětky draftu 2013 z posledních čtyř utkání.
Jiří Tlustý, kterého v předchozím utkání srazil úderem do hlavy Jack Johnson, se v sestavě Hurricanes objevil. Hříšník na soupisce Blue Jackets chyběl, za svůj trest si odpykává třízápasovou suspendaci.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -