- Reklama -

Kindlův gól a nahrávka Detroitu nepomohly, Rangers rozhodli v prodloužení

- Reklama -

Nebylo to žádná paráda, ale hlavně, že fungovaly. Hráči New Rangers se ve středu soustředili především na to, aby přesilové hry využili, jedno jak krásným způsobem. Povedlo se. Dvě využité přesilovky, z toho jedna za nerozhodného stavu v nastaveném čase, byly klíčem k úspěchu Jezdců, kteří v domácí Madison Square Garden porazili hosty z Detroitu těsně 4:3.
Autorem vítězné trefy byl Derick Brassard, jenž na konci druhé minuty prodloužení dorazil volný kotouč v předbrankovém prostoru a upravil tak výsledek do konečné podoby. První přesilovkový gól Jezdců padl v 7. minutě a také nebyl zrovna výstavní, Brassard otřel svou střelu o zadní část těla Ricka Nashe.
„Nebylo to nic bůhvíjakého,“ uvědomoval si Brassard. „Když se na to podíváte, žádné kombinace na jeden dotek. Jedna střela šla o Rickovu zadnici, další střela v prodloužení, to byla šťastná dorážka. Myslím, že nám to dalo dobrou lekci, že určité věci je třeba dělat jednoduše.“
Efektivita Rangers v přesilových hrách je tak v poslední době docela vysoká. Tři branky v sedmi přesilovkách, to je vizitka Jezdců z posledních dvou utkání. Předtím měli bilanci jen dva góly z 28 možností. Podstatnější je ale bodová bilance, která zní na dvanáct bodů v osmi duelech.
Na straně poražených se v brankovém zápise utkání objevil dvakrát český obránce Jakub Kindl, jenž si připsal gól a asistenci. Ve 32. minutě využil rodák ze Šumperka pro změnu hru v početní výhodě na straně hostů, když přesně střílel z pravého kruhu. Osm vteřin před koncem základní hrací doby pak pomohl posunout utkání do prodloužení, kdy opět v přesilovce rozehrál krásnou akci, na jejímž konci střílel do prázdné branky Tomáš Tatar.
„Myslím, že to byl ohromný comeback,“ radoval se slovenský forvard. „Jsem šťastný, že jsme našli způsob, jak získat aspoň bod. Když nám dali třetí gól, trochu nás to srazilo, v šatně ale máme hodně charakteru, takže jsme našli způsob, jak to aspoň trochu vybojovat zpátky.“
Tatarův gól přinesl jeho mužstvu bod. Hráči Red Wings nicméně vezou z třízápasového tripu jen dva body za dvě porážky v prodloužení (2:3 v Buffalu po nájezdech, 1:3 v Ottawě, 3:4 v New Yorku po prodloužení), což je výsledek, který zůstal za očekáváním.
„Nejsme z tohohle tripu šťastní,“ přiznal za všechny sklesle Henrik Zetterberg.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -