- Reklama -

Kings hledají střelce, Jágr se jim ale do koncepce nehodí

- Reklama -

Mají-li se Los Angeles Kings na jaře 2018 vrátit do play off, bude k tomu potřeba výrazné zlepšení ofenzivy. Dvojnásobní držitelé Stanley Cupu z let 2012 a 2014 v uplynulém ročníku nastříleli pouze 201 branek, což spolu s Buffalem byla pátá nejhorší bilance v soutěži. Vedení Králů hledá střelce. Jisté je jedno – Jaromír Jágr si v jejich dresu nezahraje.
„Jágr je ohromný hráč, je jím už po spoustu let, jde o budoucího člena Síně slávy. Když se dostanete do určitého věku, musíte mít v týmu specifickou roli,“ uvedl generální manažer LA Rob Blake, který v dubnu na této pozici nahradil po jedenácti letech Deana Lombardiho.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Přes léto jsme se zaměřili na všechny možné volné hráče a na to, jak konkrétně zapadají do našich plánů. Také záleželo na platovém stropu a na tom, jak do něho pasují. Letos jsme se nevydali Jágrovým směrem. Znovu opakuju, je to báječný hokejista a jsem si jistý, že někde zakotví,“ dodal bývalý obránce.
Jágr si v poslední sezoně připsal 46 bodů, z hráčů Los Angeles se tuto hranici podařilo překonat pouze Anžemu Kopitarovi (52 bodů) a Jeffu Carterovi (62 bodů).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Kings doufají ve výrazné zlepšení u kapitána Kopitara. Bilance slovinského centra byla nejslabší od jeho nováčkovské sezóny 2006-07, nepočítáme-li výlukou zkrácený ročník 2012-13.
LA by potřebovalo i větší příspěvek od Dustina Browna, jenž letos dokázal pokořit třicetibodovou metu poprvé po pěti letech.
„Vypadá jako power forvard, kterým býval, když se mu dařilo. Strhne spoluhráče s sebou a rozjede se k brance,“ prohlásil o něm nový trenér John Stevens, jemuž musel uvolnit místo Darryl Sutter, strávivší na lavičce mužstva necelých šest sezón.
Zástupci klubu se rozhodli neprodloužit kontrakt s Jaromem Iginlou, jehož na jaře 2017 přivedli výměnou z Colorada. Naopak podepsali roční smlouvu s Michaelem Cammallerim.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -