- Reklama -

Kojoti vyjí slabě, ale veterán Shane Doan jim zůstává věrný

- Reklama -

Šampaňské proudem neteklo. Pouze lehké úsměvy a pocit úlevy z toho, že tahle noční můra konečně skončila. Hráči Arizony zvítězili v úterním zápase proti Edmontonu 2:1 a utnuli nejdelší sérii porážek na domácím ledě v historii klubu. Tak trochu symbolicky ji ukončil obránce Oliver Ekman-Larsson, když rozhodl souboj s Oilers v poslední vteřině prodloužení.
Celkem 41 dní a devět porážek museli skousnout hráči Coyotes, než mohli znovu nabídnout domácím fanouškům trochu té radosti z hokeje. Nicméně jedna vlaštovka jaro nedělá a Arizona zůstává předposlední v Západní konferenci a třetím nejhorším týmem celé ligy.
„Byl to jenom jeden zápas. Teď musíme najít způsob, jak vyhrát ten následující a konečně se odrazit k lepším výsledkům,“ řekl kapitán Shane Doan. Ani ne tři roky zpátky se svým klubem probojoval až do konferenčního finále, kde Kojoti podlehli pozdějším šampiónům z LA Kings 1:4 na zápasy. Ale v následujících dvou sezónách se do play off nedostali a letos to vypadá, že dopadnou až na samotné dno.
Osmatřicetiletý Doan, který obléká dres jednoho klubu již dlouhých 19 let a od roku 2003 jej vede jako kapitán, tak stojí na rozcestí – zůstat v Glendale, nebo požádat o výměnu a zkusit štěstí v jiném týmu, který bude mít větší ambice na zisk Stanley Cupu? „Žádné podobné myšlenky se mi nehoní hlavou. Vůbec jsem o tom neuvažoval. A nepředpokládám, že bych se tak někdy rozhodl,“ utnul spekulace kanadský forvard.
Před podobnou otázku byl postaven už v letech 2007 a 2012, kdy mu vypršely předešlé kontrakty. Ale v obou případech se rozhodl zachovat věrnost pouštním liškám. „Dostali jsme se až do finále konference, takže prodloužení smlouvy se jevilo jako ideální volba. Už je to více jak dva roky zpátky a samozřejmě nikdo nemůže předvídat, jak se věci budou vyvíjet. Jestli se vaše představy naplní, nebo zůstanou pouze v říši snů,“ popsal kanadský útočník důvody, proč se v září 2012 rozhodl podepsat svůj aktuální čtyřletý kontrakt.
Rodák z Halkirki letos nasbíral 16 bodů ve 31 zápasech, ale z posledních 14 střetnutí si odnesl pouze jednu branku a dvě asistence. „Výkony některých z nás se musí razantně zlepšit, jinak se nepohneme z místa.“ I když se nedaří týmu ani jemu samotnému, Doan nechce být kapitánem, který jako první opouští potápějící se loď. Byť by mu na sklonku jeho kariéry zazlíval odchod asi jen málokdo.
„Víte co? Prostě jsem se tak rozhodl. Opravdu je mi jedno, jaké byly další možnosti. Jsem spokojený s trenérem Tippettem, manažerem Maloneym i s partou kluků, se kterou hraju. Věřím jejich schopnostem a na tom se nic nezmění,“ dodal Doan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -