- Reklama -

Kojoti z Arizony mají obrovský potenciál. Kdy ho naplní?

- Reklama -

Tým Arizona Coyotes snoubí dravé mládí v ofenzivě spolu se zkušenostmi ostřílených borců, kteří skvěle plní obranné povinnosti. Mají také nového trenéra, kterým není nikdo jiný než Rick Tocchet. Ten byl součástí týmu z Pittsburghu v době, kdy Pens vsadili vše na rychlost hráčů a vyhráli dva Stanley Cupy v řadě.
Pokud hráči Arizony dokáží rychle přenést hru ze své obranné třetiny a co nejrychleji předat puk svým šikovným útočníkům, mohli by ve třetině soupeře trávit daleko více času a naplno rozvíjet svůj talent.
Nyní se však jedná o hudbu budoucnosti. Ve svém zahajovacím zápase dokázali hráči Arizony získat proti Ducks vedení 4:1, nakonec ale nedokázali dotáhnout utkání do vítězného konce a prohráli 4:5.
„Nechci aby takto hráli,“ říkal trenér Tocchet, který je toho názoru, že se během utkání vrátili někteří hráči k systému předchozího trenéra Davea Tippeta. „Chci, abychom dali další gól na 5:1. Pořád jsme hráli dobře v obraně. Stále chceme být dobří v naší obranné třetině. Ale chci, aby jsme sešlápli pedál, namísto toho, abychom nohu z pedálu sundali,“ sdělil své postřehy Tocchet.
Své druhé utkání proti Vegas Golden Knights prohrála Arizona až v prodložení (1:2) po gólu Jamese Neala.
„Nejsme dost rychlí,“ hledal důvody neúspěchu Oliver Ekman-Larsson. „Říkali jsme si o tom, že musíme hrát rychle, ale vůbec to neděláme,“ prozradil švédský bek.
Dle Trenéra Toccheta by hráči měli přemýšlet o soubojích způsobem: „Tomuhle hráči musím dokázat ujet, chci dostat puk do tohohle místa,“ prozradil trenér. Tento model se v Pittsburghu osvědčil. Hráči se neprosazují pouze přesnými nahrávkami, ale také tím, že dostávají puk do správných míst.
„Nemůžeme věci měnit, protože se nevyvíjejí dobře. Jsme tím, kým jsme a musíme ukázat náš styl,“ uzavřel trenér.
Titulní foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -