- Reklama -

Kolik Staalů bude mít Carolina na startu sezóny?

- Reklama -

Eric Staal se zatím do přípravných zápasů Caroliny nezapojuje, jeho bratr Jordan nedohrál hned ten první. Šestadvacetiletý centr si sedm minut před závěrem úterního utkání s Buffalem při nevinné srážce se soupeřovým obráncem Joshem Gorgesem zlomil pravou nohu.
„Pochopitelně, že mám obavy. Jordan je důležitou součástí našeho mužstva,“ posteskl si nový kouč Hurikánů Bill Peters. „Doufejme, že budeme mít štěstí v neštěstí.“
Generální manažer Ron Francis později upřesnil, že se jedná o zranění v dolních partiích nohy, míněno holenní či lýtková kost. Léčení v takovýchto případech obvykle trvá v řádu měsíců, je tedy možné, že Jordan Staal už se v tomto kalendářním roce na ledě neobjeví. Jak ironicky potom zní věta, kterou pronesl před duelem s Buffalem:

Jordanův starší bratr Eric zasáhne do předsezónních zápasů až příští úterý proti St. Louis. Kapitán Hurricanes sice normálně trénuje se zbytkem týmu, ale trenér Peters ho stále ještě šetří po operaci břicha, kterou absolvoval koncem července.
Bratři Staalové měli v minulé sezóně „pod penzí“ pozice vedoucích elitních dvou útoků a na svoje místa prakticky nikoho nepustili. Jordan odehrál všech 82 zápasů základní části a zaznamenal v nich 15 branek a 25 asistencí, což ho v klubových statistikách řadilo na páté místo. Eric i přes tři asistence ovládl kanadské bodování Caroliny s 61 příspěvky.
O stálé místo v sestavě si včera důrazně řekl švédský nováček Victor Rask, dalšími muži využitelnými ve středu útoku jsou Jay McClement a Riley Nash. Pravděpodobnější ale je, že se na post centra přesune některý z dvojice Jeff Skinner, Elias Lindholm, kteří měli tohle pracovní zařazení ve svém curriculu vitae při draftu, ale později byli překvalifikováni na střední útočníky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -