- Reklama -

Komplikace pro Detroit, šance pro Kindla. Kronwall byl suspendován

- Reklama -

Za pondělní zákrok na Nikitu Kučerova vyměřila disciplinární komise NHL detroitskému zadákovi Niklasi Kronwallovi trest v podobě zákazu startu v příštím utkání – v zápase, který má pro Red Wings klíčový význam. Jedná se totiž o rozhodující sedmý duel série s Tampou.
Švédský obránce v předposlední minutě druhé třetiny zasáhl protivníka loktem do hlavy, jeho brusle přitom na okamžik ztratily kontakt s ledem. Rozhodčí na místě zákrok jako nedovolený neposoudili, komise ho označila za napadení.
Trenér Rudých křídel tuhle klasifikaci zpochybňuje. „Podle mě to byl čistý hit, překvapuje mě, že kvůli tomu proběhlo slyšení. Myslím, že Kučerov uhýbal dozadu, aby se vyhnul srážce. Kronnerova noha byla v okamžiku kontaktu na ledě,“ obhajuje svého svěřence. „Když se podívám na naši sérii, stejné zákroky předvedli Callahan ve druhém utkání na DeKeyserovi nebo včera Palát na Glendeningovi.“
Ani sám postižený útočník Blesků, který po přestávce v utkání normálně pokračoval, by možná nesáhl k tak tvrdému postihu. „Byl to hit, brečet kvůli tomu nebudu. Je to součást hry,“ uvedl Kučerov po utkání.
Výrok poroty je ovšem pravomocný, abychom použili soudní mluvu, takže Red Wings musí řešit, kým svého elitního obránce nahradí. V úvahu připadají dvě možnosti. Šanci může dostat Jakub Kindl (na snímku) jenž v průběhu března a dubna kromě dvou zápasů sledoval snažení svých kolegů pouze z tribuny a do série s Tampou ještě nezasáhl, z předchozích dvou sezón má však zkušenosti z play off NHL. Druhým adeptem je ruský nováček Alexej Marčenko, který po celý únor pravidelně nastupoval za Rudá křídla a odehrál i úvodní dva duely s Blesky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Trenér Babcock své rozhodnutí zatím nezveřejnil. Další změny v sestavě chystat nemusí, může se tedy soustředit na hlavní úkol pro dnešní večer: dobře připravit mužstvo na zápas, který rozhodne o postupu do dalšího kola či vyřazení z play off. Pro zkušeného kouče půjde už o osmé utkání č. 7 v NHL, zároveň může být také jeho posledním vystoupením na detroitské lavičce. Po sezóně mu vyprší smlouva a o své budoucnosti zatím nevydal jasné prohlášení.
„V téhle sérii zatím žádný tým nevyhrál dvě utkání v řadě, takže vzhůru do Tampy,“ věřil Babcock po pondělní porážce 2:5, že jeho mise ještě neskončila.
„Nemůžeme ale hrát tak otevřeně jako Tampa, na to nemáme prostor. Nedokážeme se od nich odpoutat tak dobře jako oni od nás díky své rychlosti. Proto se třeba Zetterbergovi nedostává tolik prostoru,“ pokračuje.
Justin Abdelkader, spoluhráč švédské hvězdy, která zatím neskórovala, přichází s řešením. „Musíme se snažit víc střílet. Odvádíme dobrou práci, ale puky si nenacházejí cestu do branky. Je potřeba se na delší dobu usadit v útočném pásmu,“ říká. „Hank předvádí spoustu dobrých věcí a i když ho nenaleznete na střelecké listině, má pozitivní vliv na náš tým. Je naším lídrem.“
Babcock se při hledání receptu na Lightning ještě jednou vrátí k předchozímu utkání. „Dělali jsme chyby a poskytli jim hodně prostoru, to jsou dvě strany rovnice. Oni umí bruslit a jsou šikovní, my jim odevzdávali puky a nebyli na správných místech. To už se příště nesmí stát.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -