- Reklama -

Konec jedné éry. Rangers vykoupili Lundqvista ze smlouvy

- Reklama -

Potvrzeno! Rangers vykoupili Henrika Lundqvista z posledního roku jeho smlouvy a ukončili tím tak jeho 15leté setrvání v klubu.
„Jen málo hráčů bylo pro naši organizaci tak důležitých jako Henrik,“ uvedl majitel klubu James Dolan. „Jsme mu nesmírně vděční za vše, co pro nás udělal…Za těch 15 let se vypracoval na pozici jednoho z nejlepších gólmanů všech dob…Bude navždy součástí naší rodiny.“



38letý Švéd se nachází v posledním roce sedmiletého kontraktu s cap hitem 8,5 mil. dolarů. S brankáři Alexandarem Georgievem a Igorem Šesťjorkinem se ale Newyorčané rozhodli se s Králem Henrikem rozejít.


Lundqvist vstoupil do NHL jako Ranger v ročníku 2005/06 a stal se nejúspěšnějším gólmanem, který oblékal dres kteréhokoliv klubu Original Six. V mnoha brankářských statistikách drží v kronikách Jezdců prim a to včetně počtu zápasů (887), výher (459), úspěšností zákroků (91,8 %) a vychytaných nul (64).
Rangers se s ním dostali do 11 play-off a v roce 2014 se probojovali až do finále, na Stanley Cup si ale Lundqvist nikdy nesáhl. V roce 2012 byl oceněn Vezina Trophy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -