- Reklama -

Konec legendárního spojení. Ducks dali Perrymu sbohem

- Reklama -

Anaheim vykoupil zkušeného útočníka Coreyho Perryho ze smlouvy. Klub svůj krok, o kterém se už nějaký čas spekulovalo, oficiálně oznámil ve středu.
34letý Kanaďan odehrál v uplynulé sezóně vinou zdravotních problémů jen 31 zápasů se ziskem 10 bodů. Perryho trápilo koleno, kvůli němuž podstoupil během loňské preseason operaci. Do sestavy se stihl vrátit až v únoru.


„Jedná se o jedno z nejtěžších rozhodnotí, jaké jsem musel během svých 44 let v NHL učinit,“ uvedl v prohlášení generální manažer Ducks Bob Murray.
„Děkujeme Coreymu za všechno, co pro tuto organizaci znamená…On, jeho žena Blakeny a syn Griffin budou navždy součástí kačeří rodiny,“ pokračoval Murray v důstojném rozlučkovém tónu.
Bývalý vítěz Hart Memorial Trophy z roku 2011 byl s ročním výdělkem 8,625 mil. dolarů nejlépe placeným hráčem týmu. Z jeho osmileté smlouvy, jež se stala pro Kaliforňany velkou zátěží, mu zbývaly ještě dva roky.


Perry strávil v Anaheimu 14 let, naskočil do 988 duelů, nasbíral 776 bodů a stal se právem klubovou ikonou.
Rodák z Ontaria je taktéž držitelem Maurice Richard Trophy (2011), Stanley Cupu (2007), dvou zlatých olympijských medailí (2010, 2014) a mistrem světa (2016).
Za své úspěchy náležitě patří mezi 29 kanadských členů Triple Gold Clubu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -