- Reklama -

Konec. Plekanec opouští NHL

- Reklama -

Fanshop týmu
Tomáš Plekanec se vrátil do Montrealu a odehrál svůj 1000. zápas v NHL. Tím ale jeho kariéra ve slavné lize končí.
Generální manažer Canadiens Marc Bergevin v pátek oznámil, že český útočník byl po vzájemné dohodě zařazen na listinu bezpodmínečně nechráněných hráčů za účelem rozvázání smlouvy.
Šestatřicetiletý kladenský rodák naskočil v NHL celkem do 1001 duelů, z nichž v 984 hájil barvy Habs, 17 jich pak přidal v uplynulé sezóně za Toronto.
Jedna z nejvýraznějších českých osobností v historii National Hockey League nasbírala celkem 608 bodů za 233 gólů a 375 asistencí. V play-off Plekanec nastoupil do dalších 94 klání, vstřelil 18 branek a přidal 35 přihrávek.

Z listiny si jej stále může vybrat jiný klub, s touto možností už však hokejista nepočítá. Podle informací Arpona Basua z portálu The Athletic „Pleky“ uvedl, že brusle na hřebík ještě nepověsil, jeho dny v NHL mají být ale u konce.
John Lu ze stanice TSN později upřesnil, že hvězdný forvard zvažuje angažmá ve svém mateřském celku HC Rytíři Kladno.
Držitel tří medailí z mistrovství světa začal svou zámořskou kariéru na draftu 2001, kdy si jej Canadiens vybrali z celkového 71. místa. V klubu si postupně budoval pozici a v letech 2010 až 2018 působil jako asistent kapitána.
Plekanec v červenci podepsal jako nechráněný volný hráč s Montrealem roční kontrakt na 2,25 milionu dolarů s možností vydělat na bonusech dalšího 1,25 milionu. Avšak krátce poté, co sehrál 19. října slavnostní 1000. utkání, byl ze soupisky vyřazen s pochroumanou dolní částí zad (psali jsme ZDE). Od té doby nenastoupil.




Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -