- Reklama -

Kontrakty za 90 miliónů. San Jose uzavřelo lukrativní smlouvy s Vlasicem a Jonesem

- Reklama -

O tom, jestli budou v San Jose pokračovat klubové ikony Joe Thornton nebo Patrick Marleau, se stále nerozhodlo, generální manažer Sharks ale beztak nezahálí. K Brentu Burnsovi, nejlepšímu zadákovi právě skončené sezóny, který podepsal v listopadu osmiletou smlouvu, přibyl další pilíř do obrany Žraloků. Marc-Eduard Vlasic prodloužil o osm let, ročně si vydělá sedm miliónů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K Burnsově kontraktu na 64 miliónů dolarů tedy přibyla další dlouhá smlouva, dohromady na 56 miliónů dolarů. Pokud ji Vlasic dodrží, zůstane v San Jose do roku 2024, kdy mu bude 37 let.
„Jsme nadšení, že jsme mohli toto prodloužení podepsat tak brzo a tím si zajistit, že jeden z nejlepších ligových obránců zůstane v San Jose dlouhodobě,“ řekl generální manažer Doug Wilson. „Pomůže nám to stabilizovat obranné řady na dlouhé roky dopředu.“
Rodák z Montrealu působí v NHL od roku 2006, celou dobu v jednom dresu. San Jose ho draftovalo o rok dříve ve druhém kole ze 35. místa. Nejlepší měl sezónu v letech 2015-16, kdy si zapsal 39 bodů (8+31), loni nasbíral 28 bodů za 6 branek a 22 asistencí. Celkem odehrál za San Jose 812 utkání se statistikou 254 bodů (53+201).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Druhým pojištěným hráčem Sharks je brankář Martin Jones. Podobně jako Vlasic by se stal po skončení příští sezóny volným hráčem, což nechtělo vedení Žraloků dopustit. Jones podepsal novou šestiletou smlouvu s ročním platem 5,75 miliónu amerických dolarů.
„Jsme velmi šťastní, že jsme s Martinem dosáhli dohody. Cítíme, že právě dosahuje svého vrcholu, pokud jde o fázi kariéry, ve které se nachází,“ řekl Wilson. „Dokázal, že zvládá excelentně situace, kdy je pod extrémním tlakem. Umí chytat důležité zápasy. Taktéž cítíme, že se stává jedním z nejlepších brankářů v lize. Je to tichá síla pro náš tým a my jsme šťastní, že ho budeme mít v bráně v dohledné budoucnosti.“
Rodákovi z Vancouveru je 27 let. V uplynulé sezóně vyhrál 35 zápasů, prohrál jich 23, dalších 6 ztratil v prodloužení nebo nájezdech. Průměr obdržených branek měl 2,4, procento úspěšnosti zákroků 91,2. Za čtyři sezóny v NHL vychytal 88 vítězství a drží si brankový průměr 2,27.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -