- Reklama -

Koronavirus útočí! Dojdou v NHL hokejky?

- Reklama -

Fanda NHLCelý svět našlapuje okolo Číny po špičkách. Nyní však ne kvůli politickým záležitostem, nýbrž kvůli epidemii tzv. koronaviru. Tato nemoc, na kterou světovou veřejnost poprvé upozornil začátkem prosince čínský oční lékař Li-Wen-liang (před několika dny na tuto nemoc zemřel), může v příštích týdnech a měsících negativně ovlivnit i nejslavnější hokejovou soutěž světa.

Buď IN. Tuhle značku doporučuje PASTA!

Jeden z největších výrobců hokejek, Bauer Hockey, totiž musel před několika dny kvůli epidemii uzavřít svoji továrnu v centru Číny ve městě Tongxiang. V ní vyrábí všechny hokejky na míru, které jsou pro hokejového profesionála standardem.
Zavření nebo omezení provozu továren v Číně dopadlo především na Bauer a CCM. S jejich nástroji nastupuje okolo 75 % hráčů v NHL. Mezi kustody se šušká, že některé týmy proto vydaly doporučení, aby hráči používali maximálně jednu hokejku pro trénink a maximálně dvě na zápas.
Fanda NHL
Podle třetího největšího dodavatele holí pro hráče NHL firmy Warrior (odhadem 22 % hráčů) se množí dotazy od hokejových profesionálů, zda by případně mohli přejít v průběhu sezony k nim. Warrior, jenž spadá pod značku New Balance, totiž své hokejky vyrábí v Tijuaně v Mexiku.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -