- Reklama -

Kosatky vyměnili za koně. Sedinové jezdí v létě po dostizích

- Reklama -

K nemalým příjmům, které mají za své účinkování v dresu Vancouver Canucks, si bratři Sedinové našli ještě „drobný“ přivýdělek. Jsou vlastníky několika dostihových koní, a to poměrně úspěšných. Jejich sledování při závodech je pro švédská dvojčata příjemným zpestřením prázdninového pobytu v domovině na severu Evropy.
„Souvisí s tím hodně cestování, ale my i celá rodina to bereme jako relaxaci,“ říká Henrik. „Teď nám dva koně startovali na středečních dostizích, jeden ve čtvrtek a jeden v pátek. Ve středu a ve čtvrtek jsme byli přímo na místě.“
Z vystupování před tisícovkami fanoušků v arénách NHL by měli být zvyklí na cokoliv. Když se ale jejich zvířecí svěřenci postaví na start svého závodu, na Sediny dosedne nervozita.
„Té se asi nikdy nezbavíme,“ pokračuje kapitán Kosatek v rozhovoru pro švédský list Aftonbladet. „Na tribuně pocítíte vzrušení i nervy. Máme teď docela dost začínajících koní. Když se jednomu něco nevydaří, tak doufáte, že jinému se povede lépe.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Dostihová sezóna netrvá jen pár letních měsíců, takže když se švédští útočníci vrátí do zámoří ke svým povinnostem, snaží se sledovat své koně alespoň na dálku.
„Když vezmete v úvahu časový posun, začínají sobotní závody hrozně brzy, v Kanadě je půl šesté ráno. Když ale máme volno, obvykle vstaneme a podíváme se. Záleží na rozpisu hokejových našich hokejových utkání,“ přiznává Henrik Sedin.
„Letos jsme koupili dva koně i ve Spojených státech,“ prozradí. „V USA vypadají dostihy jinak než u nás, takže je to pro nás nový druh zábavy. Na podzim během sezóny je asi neuvidíme příliš často, ale pokud se jim povede dobře, plánujeme je za tři nebo čtyři roky převézt domů do Švédska.“
Rozhovor se nakonec stočil i k hokejovým otázkám. Tři roky jsou totiž přesně dobou, kdy Sedinovým vyprší stávající kontrakty s Vancouverem.
„Doufáme, že tam zůstaneme po celou dobu. Cíle jsou pořád stejné, minimálně postup do play off, na tom se nic nemění,“  vysloví své přání Henrik Sedin.
V jiném interview z nedávné doby lídr Canucks prozradil, že příští dvě sezóny nečeká příliš snadné, ale v další vidí šance na titul výrazně vyšší. Pokud by prý mužstvo mělo potenciál vítězit, mohla by si švédská dvojčata prodloužit působení v kanadském klubu, i kdyby měla z pozice hlavních hvězd sestoupit do podpůrné role. Za dva měsíce oslaví Sedinové 35. narozeniny.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -