- Reklama -

Kouč Flames pod palbou. Český hokejista jej nařkl z fyzického napadání

- Reklama -

Bývalý obránce Hurricanes Michal Jordán se stal součástí probíhající aféry okolo hlavního kouče Flames Billa Peterse. Jen den poté, co zkušeného trenéra obvinil nigerijský hokejista Akim Aliu z rasismu (čtěte ZDE), přidal své negativní zkušenosti také zlínský rodák.
Jordán, jenž aktuálně obléká dres Chabarovsku v KHL, napsal na Twitteru, že Peters na lavičce Caroliny své svěřence fyzicky napadal.



„Nemohl jsem uvěřit, co se může dít v nejlepší lize na světě,“ uvedl 29letý Čech. „Jsem šťastný, že už si tímhle nemusím den co den procházet.“
„Dost tvrdě mě během zápasu kopl do zad,“ cituje dále Jordána Frank Seravalli ze stanice TSN. „I kustodi a další hráči to viděli.“

Seravalli na základě Jordánovy výpovědi zjistil, že s Petersem měli spory i další hokejisté. Ti měli žurnalistovi trenérovo násilnické chování potvrdit, přáli si ale zůstat v anonymitě.


Tehdejší generální manažer Canes Ron Francis měl mít o těchto incidentech povědomí, podle Marka Armstronga z ABC však nezasáhl.
Po Aliově obvinění z rasistických nadávek, k nimž mělo docházet před deseti lety, a výše zmíněných Jordánových slovech je podle některých kanadských médií Peters zralý na vyhazov.
Flames již přijali první opatření.
„Je to velmi závažná situace a chceme být v jejím vyšetřování důkladní. Bill Peters nebude na lavičce Calgary v zítřejším zápase v Buffalu. Jeho zodpovědnost převezme Geoff Ward. Víc to zatím nebudeme komentovat…,“ sdělil médiím GM Plamenů Brad Treviling.
54letý Peters vedl lavičku Hurricanes v letech 2014 až 2018. Calgary koučuje poslední dvě sezóny.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -