- Reklama -

Kouč Ken Hitchcock prodloužil smlouvu v St. Louis

- Reklama -

Kanadský kouč Ken Hitchcock zůstane na lavičce St. Louis i v nadcházející sezóně. Představitelé klubu se s rodákem z Edmontonu dohodli na prodloužení spolupráce o další rok. V organizaci Blues budou pokračovat i jeho asistenti Brad Shaw, Ray Bennett a Kirk Muller. V úterý to oznámil generální manažer Doug Armstrong.
„S Dougem spolupracujeme už hodně dlouho. Naše komunikace je na výborné úrovni. Jsme schopni dovést tento tým zpět do play off. Pro mě i pro něj je to ta nejdůležitější věc,“ uvedl Hitchcock v krátkém rozhovoru pro oficiální web NHL.
Třiašedesátiletý Hitchcock přebral Blues 7. listopadu 2011 od Davise Paynea a hned s mužstvem, které v předchozích šesti sezónách jen jednou postoupilo do play off, vybojoval divizní titul. Při vyhlašovaní trofejí obdržel Jack Adams Award určenou nejlepšímu trenérovi sezóny.


Blues si tehdy v úvodní fázi vyřazovacích bojů poradili se San Jose, ale ve druhém kole jim vystavili stopku Králové z Los Angeles. Na hokejkách stejného týmu skončilo St. Louis i v roce 2013, jen o kolo dříve. Také v posledních dvou letech byla pouť Bluesmanů ukončena už v úvodním kole play off. Loni se o to postarali obhájci titulu z Chicaga, letos byli nad jejich síly hokejisté Minnesoty.
U nynějšího zaměstnavatele má bilanci 175 výher, 79 porážek a 27 proher po prodloužení. Pod jeho vedením získali Blues ve třech sezónách sto bodů: 2011-12 (109, Hitchcock se zasloužil o zisk 97 bodů, Payne – 12), 2013-14 (111), 2014-15 (109). V základní části loňského ročníku NHL zaznamenalo St. Louis 52 vítězství, což byl nový klubový rekord.
V polovině letošního března se Hitchcock stal čtvrtým mužem v historii NHL, který vstoupil do klubu sedmistovkařů a o měsíc později slavil s Blues další divizní titul. Před příchodem do St. Louis působil v Dallasu, Philadelphii a Columbusu, se Stars získal v roce 1999 Stanleyův pohár. Aktuálně má na kontě 708 výher, 1375 odtrénovaných zápasů ho řadí na sedmou příčku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -