- Reklama -

Kovalčuk: Příští sezónu budu zpátky v NHL

- Reklama -

Útočník Ilja Kovalčuk to myslí s návratem do NHL vážně. Ruský rebel, který v roce 2013 utekl do Kontinentální hokejové ligy, se o svých záměrech rozpovídal před kamerami ruského sportovního kanálu Match TV.
Čtyřiatřicetiletý křídelník potvrdil, že své další působení v zámořské lize považuje za hotovou věc. „Příští sezónu budu hrát v NHL, chci Stanley Cup,“ shrnul na Twitteru jeho vystoupení novinář deníku Sovětskij sport Slava Malamud.
Kovalčuk také oznámil, že chce za oceánem působit „několik dalších let“.


„Kdybych se nepokusil znovu získat Stanley Cup, nikdy bych si to později neodpustil,“ citují Kovalčukova slova také zámořské portály.
Bývalý Ďábel, který před měsícem získal se sbornou zlatou medaili na zimních hrách a nyní bojuje s Petrohradem v play-off KHL, očekává perné léto. „…budu zvažovat nabídky (z NHL),“ prohlásil rodák z Tveru pro Match TV.
Dvojnásobný držitel Gagarinova poháru (2015, 2017) dodal, že by rád napodobil svého spoluhráče z národního týmu Pavla Dacjuka a stal se členem prestižního Triple Gold Clubu pro vítěze olympiády, mistrovství světa a Stanley Cupu.
Na začátku července se Kovalčuk stane nechráněným volným hráčem a smlouvu s ním bude moci podepsat kterýkoliv klub NHL.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -