- Reklama -

Kovalčuk se do NHL vrací jako Král. V Kalifornii si vydělá balík

- Reklama -

Fanshop týmu
Ruský útočník Ilja Kovalčuk se po pěti letech v Kontinentální hokejové lize vrací do NHL. Během víkendového draftu v Dallasu se dohodl na tříleté smlouvě s Los Angeles Kings. Kalifornský celek o tom informoval na svých stránkách.
„Jsme nadšení, že se Ilja stal součástí naší organizace. Do týmu přinesl element hokejové šikovnosti a schopnosti střílet góly, jakožto i touhu vítězit,“ uvádí v oficiálním prohlášení Králů generální manažer Rob Blake.
Kontrakt bude moci pětatřicetiletý rodák z Tveru podepsat až 1. července. V průměru by si měl ročně přijít na 6,25 milionů dolarů, což mu bude v klubovém žebříčku nejštědřeji hodnocených hráčů stačit na třetí příčku. Více už dostávají pouze Anže Kopitar a Drew Doughty.


Kovalčuk deklaroval svůj zájem působit opět v zámoří po konci letošní sezóny, kdy s Petrohradem vypadl z play-off. O jeho služby se zajímalo vícero klubů v čele s New Yorkem Rangers, přednost ale dostal mančaft, jenž má podle věhlasného bouřliváka velké šance vyhrát Stanley Cup.
Olympijský vítěz z Her v Koreji už dříve v NHL hrál za Atlantu a New Jersey. V roce 2004 získal Maurice „Rocket“ Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. Naposledy za oceánem hájil barvy Devils během sezóny 2012/13, v níž odehrál 37 zápasů s bilancí 11 gólů a 20 asistencí. Poté svou lukrativní smlouvu s Ďábly k překvapení všech přerušil a „utekl“ do Ruska.
Nyní ale nadešel čas Ilju znovu přivítat…

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -