- Reklama -

Kovalčuk šokoval. Bývalá hvězda NHL míří do Číny

- Reklama -

Ruský útočník Ilja Kovalčuk vyřešil své problémy v KHL po svém a rozhodl se vydat vstříc exotickému angažmá. Poté, co byl v letošním ročníku opakovaně vyřazen z kádru SKA Petrohrad pro bídné výkony, se hojně spekulovalo o jeho návratu do NHL. Události ale nabraly nečekaný spád a dvaatřicetiletý rodák z Tveru bude od příští sezóny působit v novém klubu KHL Rudá hvězda Kunlun se sídlem v Pekingu (o změnách v ruské lize čtěte ZDE). Informaci přinesl portál Gazeta.ru.


Kovalčukův návrat do NHL by byl problematický. O případu čtěte ZDE.


Webové stránky největšího ruského deníku se odvolávají na dva nezávislé zdroje, jež vnesly do sporu mezi SKA a bývalým Ďáblem nové světlo. Podle nich měly být jedním z důvodů Kovalčukova vyřazení z kádru právě jeho námluvy s čínským týmem.
Rozhodování držitele Maurice Richard Trophy z roku 2004 zřejmě ovlivnil i fakt, že Rudou hvězdu bude trénovat známý kouč Mike Keenan, jenž dovedl NY Rangers v roce 1994 k vítězství ve Stanley Cupu.
Kovalčuk působil v NHL jedenáct sezón, z toho poslední čtyři strávil v dresu Devils, s nimiž podepsal lukrativní patnáctiletou smlouvu s platem sto milionů dolarů. Už po třech letech ale šokoval hokejový svět, když se rozhodl své angažmá v New Jersey ukončit (r. 2013) a vrátit se do Ruska, kde se obratem dohodl s Petrohradem.
Titulní foto: clyde / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -