- Reklama -

Kovalčuk: Za rozhodnutím MOV je politika. Všichni čistí Rusové musí jet

- Reklama -

Úterní rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru nepustit na hry do Pchjongčchangu ruské sportovce pod jejich vlajkou a hymnou se setkalo mezi Rusy v NHL převážně s nepochopením.
Zatímco vancouverský útočník Alexandr Burmistrov považuje krok MOV za hloupost (čtěte ZDE), forvardi Washingtonu Jevgenij Kuzněcov a Alex Ovečkin vyzvali ruské fanoušky, aby se na olympiádu v Koreji dostavili a fandili svým idolům i za stávajících podmínek.


Rozhodnutí Výkonné rady MOV zní následovně: Rusové, kteří vyhoví přísným antidopingovým pravidlům, na hry smí a startovat budou pod neutrální vlajkou. Označení budou jako „olympijští sportovci z Ruska“ (OAR).
Ruská federace se tak stává historicky prvním státem, který byl vyloučen z olympijských her kvůli dopingu. Suspendace je důsledkem rozsáhlé dopingové sítě, která ve východní velmoci bujela pod dohledem státu.
Nejotevřeněji se k přísnému verdiktu vyjádřil útočník Ilja Kovalčuk, který momentálně obléká dres týmu KHL SKA Petrohrad.
„Všichni moc dobře víme, že za rozhodnutím Mezinárodního olympijského výboru stojí politika. Víme proti komu je směřováno,“ citovala čtyřiatřicetiletého Rusa s bohatou kariérou v NHL agentura Reuters.
„Bylo jasné, že to dopadne takto. Ale pokud se tam (ruští) sportovci vydají, sjednotí to celou zemi. Všichni čistí atleti musí jet,“ vyzval Kovalčuk své krajany.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -