- Reklama -

Král Quick má další klubový rekord

- Reklama -

Nová dekáda je nejzářivějším obdobím v dějinách LA Kings, a protože je s ní neodmyslitelně spjatý Jonathan Quick, utěšeně se rozrůstá také sbírka úspěchů amerického gólmana. Dávno už mu patří nejlepší klubové výkony, pokud jde o počty startů (76) a vítězství (45) v play off. V minulé sezóně překonal rekord Rogieho Vachona, pokud jde o výhry v základní části (k dnešnímu dni jich má 180). A protože ta ze čtvrtečního duelu s Buffalem byla s nulou, pokořil Quick svého předchůdce ze 70. let i v téhle kategorii.
33. shutoutu v kariéře dosáhl týden po tom s pořadovým číslem 32, proti Buffalu potřeboval devětadvacet zákroků. Rodákovi z Milfordu hrála do karet i aktuální forma Kings, kteří přetavili ve vítězství sérii pěti domácích vystoupení (v neděli je čeká ještě zápas s Columbusem před vlastními fanoušky), přičemž pouze třikrát inkasovali.
„K dosažení shutoutu potřebujete dvacet kluků, ti musí hlídat soupeře po šedesát minut. Proto jsem velice vděčný všem spoluhráčům, které jsem za ty roky měl. Je to víc o tom, co dokážete jako tým, ale já samozřejmě vím, čeho Rogie dosáhl a co znamenal pro tenhle klub a pro tohle město,“ uznává Quick.
Do skupiny těch, které chválil speciálně za čtvrteční střetnutí, nepatřil Slava Vojnov, kterého Králové nemohli zařadit do sestavy kvůli suspendaci související s obviněním z domácího násilí. Náhradník Jake Muzzin, který po doléčení zranění v horní části těla nastoupil k premiérovému startu v sezóně, zvládl svoji roli na výbornou, mezi mantinely strávil více než dvacet minut.
„Odlišné způsoby vítězství, odlišné hrací časy, odlišné podmínky,“ vypočítává kouč Darryl Sutter, v čem všem byly jednotlivé korálky úspěšné šňůry různé. „Museli jsme se potýkat se spoustou věcí, ale zvládli jsme je všechny.“
Sabres byli takřka ideálním soupeřem. V posledních čtyřech utkáních rozvlnili síť pouze jednou, ve středu v Anaheimu, v tomto ročníku navíc nevyužili ani jednu ze 27 nabídnutých početních výhod. Včera to vypadalo podobně, trenér Ted Nolan sice vidí v posledních dnech na hře svých svěřenců zlepšení, ale ke zvýšení produktivity zatím nevedlo.
„Když se nedaří, je potřeba věci zjednodušit,“ nabízí řešení Chris Stewart. „Prostě jen střílet na branku a prát se o odražené kotouče. Jonathanu Quickovi jen málokdy dáte gól z čisté střely, takže musíte jít do tlačenice před brankou a vzít zavděk i ušmudlanými góly.“
Přesilovku se Šavlím nepodařilo přetavit v gól ani včera. Speciální formace Los Angeles fungovaly dobře vzadu a zařídily vše potřebné i vepředu. Už po 36 sekundách potrestal Jeff Carter vyloučení Tylera Myerse střelou z levé strany, pět minut před koncem prostředního dějství připravil stejný hokejista při přesilovce šanci pro Anžeho Kopitara. Obhájci titulu zvítězili 2:0.

Příští zápas v TV: New Jersey – Dallas, pá/so 24. říjen, 01:05, Fanda. Kompletní program zde.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -