- Reklama -

Králové hledají ztracenou korunu. Přišel čas vrátit se zpátky na špici, burcuje Williams

- Reklama -

I šampióni občas potřebují chvilku na oddechnutí. Bojovníci z města andělů, na jejichž bedrech letos leží tíha zodpovědnosti, se kterou se musí vypořádat každý obhájce mistrovského titulu, zatím neúspěšně hledají sebe sama.
Ne že by se jejich mužstvo nuzně potácelo někde v přízemí ligové tabulky, stále mu patří solidní pátá pozice v Západní konferenci. Nicméně i sami hráči cítí, že vstup do letošního ročníku nebyl z nejšťastnějších. Přesto věří, že jim vánoční pauza pomohla načerpat tolik potřebné síly, aby nepříznivý sled událostí dokázali zvrátit.
„V průběhu každé sezóny nastane několik takových momentů. Přestávka v průběhu Vánoc, pauza během All-Star víkendu. Jsou to příležitosti jak nasát novou energii. Můžete se ohlédnout zpátky a zhodnotit vaše výkony. Jak se dařilo vašemu týmu, jak si momentálně stojí a co mu chybí k tomu, aby se dostal tam, kam patří,“ zhodnotil situaci Justin Williams.
Jeho tým oslavil příchod nového roku čtvrtečním vítězstvím na ledě Vancouveru. I když Králové prohrávali 0:2, dokázali dorovnat partii a minutu a čtvrt před koncem závěrečného dějství zvrátit utkání na svojí stranu. Samotný kanadský útočník přispěl vyrovnávací trefou.
Nicméně i hrdina loňského play off cítí, že tento triumf byl teprve prvním krokem k tomu, aby jeho tým mohl najet na vítěznou vlnu. Králové letos vyhráli jen pět venkovních utkání, ale právě leden by se pro ně mohl stát měsícem zaslíbeným. Čeká je totiž hned osm domácích zápasů, zatímco na kluzištích soupeřů se představí pouze dvakrát.
„Musíme přestat chodit kolem horké kaše a posunout se na samotnou špici tabulky, tedy tam, kam bezpochyby patříme. Vytvořit si nějaký náskok před mužstvy, která nás nepřestávají pronásledovat,“ řekl Williams.
Jeho mužstvo zatím ukořistilo 46 bodů a patří mu 5. místo v Západní konferenci, nicméně za zády má hned čtyři týmy – Vancouver, Winnipeg, San Jose a Calgary – které ztrácejí na Krále shodně pouze jeden bod.
Vánoční přestávku ocenil i trenér Darryl Sutter. Nejvíce dle něj prospěla nováčkům Tannerovi Pearsonovi a Tyleru Toffolimu, stejně jako nejvytíženějším obráncům týmu Drew Doughtymu a Jakeu Muzzinovi. V posledním duelu proti Canucks odehrál Doughty více jak 30 minut, zatímco Muzzin o necelé čtyři minuty méně.
„Není to jednoduché, když hráči stráví na ledě tolik času. Je to na hony vzdálené ideální situaci. Na druhou stranu se s tím vyrovnávají opravdu výborně,“ řekl Sutter. „Daří se jim sbírat body a z týmového pohledu stále patříme k nejlépe bránícím celkům v soutěži,“ dodal kouč Kings.
„Když jde do tuhého, náš tým se dokáže semknout a podávat ty nejlepší výkony. Vždy tomu tak bylo a vždy tomu tak bude. Teď nás zastihly takové časy a my musíme dokázat, že jsou moje slova skutečně pravdivá,“ dodal Williams.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -