- Reklama -

Králové na návštěvě u prezidenta

- Reklama -

slovensky-hokej-svkNejednalo se o žádné setkání státníků. To jen nejvyšší představitel USA Barack Obama v pondělí pozval na tradiční návštěvu do Bílého domu aktuální držitele Stanley Cupu z Los Angeles. Shodou okolností se zde stejně jako při zisku předchozího titulu potkali i se svými fotbalovými kolegy, šampiony MLS Los Angeles Galaxy.
„Pokud máte pocit jistého déjà vu, nejste sami. Před dvěma roky jsme tu Galaxy a Kings měli také pohromadě,“ připomněl Obama.
Od trenéra Králů Darryla Suttera převzal stříbrnou hokejku s věnováním, nemohl chybět ani obvyklý dárek v podobě dresu s Obamovým jménem. „Tohle je lepší než pero, s nímž vetuju zákony. Je to excelentní kousek, který bude jednou vystaven v knihovně,“ řekl obdarovaný o hokejce.

Složení skupiny hokejových návštěvníků se od minula zas až tolik nezměnilo, některé nové tváře přesto k vidění byly. Slovenský útočník Marián Gáborík oblékal v sezóně 2011-12 dres newyorských Jezdců. Obránce Robyn Regehr v té době patřil Buffalu, jeho kolega Jeff Schultz Washingtonu. Mladíci Jake Muzzin, Martin Jones a Tyler Toffoli na svoji šanci teprve čekali.
„Když prezident vešel, cítil jsem tu auru, která ho obklopuje,“ popisuje svoje první setkání s hlavou Spojených států Gáborík. „Takovouhle příležitost nemáte každý den, tak jsem si ji pořádně užil.“
Ne každý přítomný však pochopil vážnost situace, jak dokládá fotografie pořízená právě slovenským forvardem.

Tough shoes Mr. Bettman at the White House @nhl @nhlpa

A photo posted by mgaborik12 (@mgaborik12) on


Na rozdíl od komisaře NHL Garyho Bettmana volil Robyn Regehr správnou obuv i správná slova. „Je to ohromná zkušenost, a nemyslím jen potřesení rukou. Cesta autobusem sem, bezpečnostní kontroly, prohlídka části Bílého domu… Prezident vstoupil do Modrého pokoje, každému se podíval do očí, s každým si potřásl rukou. Potkali jsme se s jedním z nejvlivnějších lidí na světě, tu možnost nemáte každý den,“ těší kanadského zadáka.
Barack Obama ve svém proslovu zdůraznil, že Králům se při cestě za Stanleyovým pohárem třikrát podařilo porazit výše nasazené soupeře v rozhodujícím sedmém utkání. Neopomněl připomenout, že ve finále Západní konference to byli jeho oblíbení Blackhawks, kdo odcházeli se svěšenými hlavami.
„Jako fanoušek Chicaga jsem rozmrzelý z toho, že tu mám zase týmy z Los Angeles. Myslím, že už těch cenností máte dost,“ pronesl americký prezident. „Každopádně chci ale pogratulovat oběma mužstvům, městu Los Angeles a jejich fanouškům a popřát vám hodně štěstí … pokud ovšem nebudete hrát proti Chicagu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -