- Reklama -

Králové povolali zpátky veterána Richardse

- Reklama -

Vedení hokejistů Los Angeles Kings není spokojeno s nováčky v útoku a tak povolalo zpátky do týmu veterána Mikea Richardse z farmy v Manchesteru. Prozradil to generální manažer Dean Lombardi po sobotní porážce Kings 1:4 s Vancouverem.
Richards se má připojit k týmu co nejdříve, aby byl připravený na pondělní zápas s New Jersey. „Je to jako být zpátky se svou rodinou,“ řekl webu latimes.com Richards, kterému novinu sdělil asistent manažera a bývalý slavný obránce Rob Blake.
Třicetiletý rodák z Kenory v provincii Ontario byl poslán na farmu během přestávky pro Utkání hvězd NHL těsně poté, co si ho nikdo nevybral z listiny volných hráčů Kings. Není nutné dodávat, že z toho tehdy nebyl vůbec nadšený.
„Naštěstí máme v Manchesteru dobrou partu kluků, kteří mi to usnadnili. Ale nejhorší byla ta nejistota, kdy člověk nevěděl, jestli s ním vůbec ještě budou dál počítat,“ řekl Richards, jenž si v 16 zápasech v AHL připsal 14 kanadských bodů (3+11).
V neděli už zase trénoval s Kings a teď čeká, kam jej trenéři zařadí. „Nejsem si jistý, jak ho Darryl (trenér Sutter) využije, to už je jeho práce. Ale předpokládám, že se znovu postaví vedle Jarreta Stolla, tahle spolupráce přece už fungovala, tak proč to měnit,“ prohlásil Lombardi.
V letošní sezóně NHL odehrál Richard za Los Angeles 47 utkání, ve kterých zaznamenal pouze patnáct bodů (5+10), má přitom smlouvu s průměrným ročním příjmem 5,75 mil. dolarů. Do jejího vypršení zbývá ještě pět a půl sezóny.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -