- Reklama -

Krásné gesto San Jose na konci prvního kola

- Reklama -

Žraloci ze San Jose disponovali ve včerejším prvním kole draftu úplně poslední volbou – patřil jim 31. výběr, který získali v únoru při výměně Barclaye Goodrowa do Tampy.
A generální manažer Doug Wilson si na samotný závěr prvního dne přichystal milé překvapení. Sharks draftovali Ozzyho Wiesblatta, který ve většině žebříčků nefiguroval mezi adepty na první kolo a v odhadech většiny expertů se pohyboval okolo čtyřicáté pozice.



Rodák z Calgary hraje na pravém křídle v týmu Prince Albert Raiders z Western Hockey League. Ve zkrácené poslední sezóně zaznamenal v 64 utkáních 70 bodů (25+45), což mu v bodování WHL stačilo na sedmnácté místo.
V ročníku 2018-19 pomohl Raiders jako nováček k titulu šampiona WHL. Na mezinárodní scéně reprezentoval Kanadu na Hlinka-Gretzky Cupu, odkud má stříbrnou medaili. To ale není na celém příběhu to nejzajímavější.
Wiesblatt má tři bratry, kteří se jmenují Orca, Ocean a Oasiz. Všichni se věnují hokeji. Jejich matka je od narození hluchá a se svými pěti dětmi komunikuje pomocí znakové řeči.
Nejen skutečnost, že byl Ozzy draftován do NHL už v prvním kole, ale také forma, jakou k tomu Sharks zvolili, včera dojala celou rodinu a vyvolala u Wiesblattů doma obrovskou vlnu nadšení.
Ředitel skautingu Doug Wilson junior totiž, vědom si zdravotního hendikepu hráčovy mámy, oznámil svůj výběr ve znakové řeči. A celá rodina se mohla začít radovat. Od organizace Sharks to bylo drobné, ale velice sympatické gesto, které zahřálo u srdce.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -