- Reklama -

Krátké léto Malkinovi nevadí. Na Světový pohár se těší

- Reklama -

Moc času po sezóně na regeneraci neměl. A moc ho už ani mít nebude. S Pittsburghem vyhrál Stanley Cup, léto se mu tedy hodně zkrátilo. O další zkrácení se postará World Cup, kam byl Jevgenij Malkin nominován za reprezentaci Ruska.
Minulou sezónu mu přitom zkrátila zranění jen na 57 odehraných utkání. V play off byl zdravý, odehrál 23 utkání s bilancí 18 bodů, což bylo na Malkina docela málo. V sezóně prvního Stanley Cupu s Pittsburghem (2008-09 ) nasbíral ve 24 duelech 36 bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nějaký ten delší čas na zotavenou by se tedy ruskému útočníkovi hodil, z možnosti startovat za svou zemi na Světovém poháru je ale nadšený. Turnaj se bude konat v torontském Air Canada Centeru od 17. září do 1. října. Rusové zahájí utkáním se Švédskem 18. září.
„V týmu byly skvělé pozitivní emoce. Každý hráč by rád měl krátké léto jako já. Když vyhrajete Stanley Cup, nemůžete se vymlouvat. Užíváte si každý den. Cítíte ty pozitivní emoce, všechno je to dokonalé štěstí. Krátké léto mi nevadí. Jsem v dobré formě,“ ujistil všechny Malkin.
Naposledy reprezentoval Rusko na mistrovství světa 2015, kdy nasbíral v devíti zápasech pět branek a pět nahrávek a vyhrál stříbrnou medaili. Rodák z Magnitogorsku už má doma cenných kovů z velkých reprezentačních akcí deset. Nyní doufá, že přidá další na Světovém poháru.


„Každé vítězství se počítá. Kdykoli dostanete možnost hájit své národní barvy na mezinárodním turnaji, jedno jestli je to mistrovství světa nebo na olympijských hrách, je to velká pocta,“ dodal třicetiletý útočník.
Rozhodnutí trenéra nenominovat Alexandra Radulova, který se po čtyřech letech v CSKA Moskva vrací za moře do Montrealu, nechtěl komentovat.
„To je trenérova práce vybrat sestavu. Má svou vizi, kterou nemohu ovlivnit. Mám svůj názor, který ale nebudu šířit veřejně. Alexandr je silný hráč. Nevím, možná měli spolu nějaký konflikt. Sestava je hotová a my se musíme pokusit o nejlepší možný výsledek.“
Pavel Dacjuk se naopak vrací opačným směrem, od příští sezóny už nebude hrát za Detroit, ale za ruský Petrohrad. Malkin zatím o ničem podobném nepřemýšlí.
„Jsem trochu mladší, nehledím tak daleko,“ řekl k možnosti návratu do Ruska. „Takové myšlenky nemám. Myslím na World Cup, na příští sezónu, svůj kontrakt hodlám dodržet.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -