- Reklama -

Krejčí a Chára jsou zpátky. Vrátí se Bostonu i loňská forma?

- Reklama -

„Jeden řídí ofenzívu, druhý velí obraně.“ Útočník Chris Kelly dal jasně na srozuměnou, jak důležitou roli v jeho týmu zastávají útočník David Krejčí a kapitán Zdeno Chára. Právě od jejich návratu si mužstvo Bostonu slibuje, že se konečně vrátí do starých dobrých vítězných kolejí.
S oběma navrátilci v základní sestavě odehráli Medvědí zatím tři utkání (sám Chára už jich stihl šest). V oněch třech střetnutích si americký klub připsal čtyři body za vítězství nad Minnesotou a Buffalem. O body naopak přišel na ledě Winnipegu, kde prohrál těsně 1:2.
„Nesmíme na ně příliš tlačit, přece jenom se vrátili do hry před pár dny. Zatím se snaží popasovat sami se sebou. Zabere to nějaký čas, než se člověk znovu aklimatizuje a zvykne si na pravidelný zápasový režim. Nicméně jejich návrat do sestavy je pro nás velkou vzpruhou. Už jen z toho důvodu, že někteří hráči byli nuceni nastupovat na postech, na které nejsou příliš zvyklí,“ popsal situaci Kelly.
Důležité je, aby se to projevilo i na výsledcích. Od začátku prosince zvítězili Medvědi pouze ve třech z deseti odehraných duelů. Momentálně se tak krčí na nepostupové, deváté příčce ve Východní konferenci. Pravda, některé týmy by za takovou pozici platily zlatem, ale pro Boston je to určitě málo.
„Jejich návrat je v kabině hodně znát. Všem to zvedlo sebevědomí a naše obavy se trochu rozptýlily. Ale oni sami nám zápasy vyhrávat nebudou, to si všichni musíme uvědomit. Je třeba zlepšit naši hru, začít vyhrávat a sbírat body,“ řekl obránce Torey Krug.
Bruins mají nyní k dispozici skoro kompletní kádr (chybí jen obránce Adam McQuaid a útočník Simon Gagne), ale jestli právě návrat Cháry a Krejčího zastaví nemastné neslané výsledky celého týmu, to se teprve uvidí. Slovenský obránce nastoupil od 11. prosince k šesti zápasům, jeho mužstvo však slavilo vítězství pouze ve dvou případech.
„Máme téměř kompletní sestavu. Teď musíme najít způsob, jak navázat na naše výkony z minulé sezóny. Pracovali jsme jako tým, každé mužstvo to proti nám mělo nesmírně složité. Nepolevovali jsme celých 60 minut a to vše nám přinášelo odměnu v podobě vítězných zápasů,“ řekl útočník Loui Eriksson.
Ale letos jsme byli v některých střetnutích tak trochu ztracení. Nechávali jsme soupeře dirigovat tempo hry, prohrávali jsme v osobních soubojích. To jste mohli ostatně sami vidět v první třetině zápasu s Winnipegem. Nic takového už se nesmí opakovat,“ dodal švédský forvard, který gólem v prodloužení zajistit Bostonu včerejší vítězství nad Buffalem.
David Krejčí se vrátil do hry minulou středu. Do té doby se on a Zdeno Chára objevili společně v jednom utkání pouze v šesti případech. Jejich spolupráce přinesla týmu tři vítězství a tří prohry. Bez slovenského obránce v sestavě zaznamenal Boston výsledky 11-7-1. Bez českého útočníka pak 7-7-3.
„Ze začátku jsme hráli dobře. Sbírali jsme body a na ledě činili správná rozhodnutí. Ale postupně jsme sešli z cesty a dobré výsledky s námi,“ řekl Kelly. Jeho komentář se týkal prvních sedmi zápasů po zranění Zdena Cháry, ve kterých byli Medvědi šestkrát vítězným týmem.
Kanadský útočník rovněž zmínil, že kapitán Bostonu působí na ledě jako jakýsi „uklidňující prvek“ v momentech, kdy se mužstvu vede špatně. Ale to samo o sobě stačit nemusí. Asi nikdo nepředpokládal, že dva dny před Štědrým večerem budou Medvědi tak hluboko ve startovním poli. „Nechceme jejich absenci používat jako výmluvu pro naše neúspěchy. Ale jejich návrat nám určitě pomůže,“ dodal Kelly.
Teď to ještě dokázat.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -