- Reklama -

Krejčí je zpět. Takový zápas potřeboval, chválí českého forvarda trenér Cassidy

- Reklama -

David Krejčí věřil, že to přijde. Už si podobnou situací prošel po operací pravé kyčle v roce 2009. Od té doby má představu, co obnáší dlouhá rehabilitace, zná nástrahy, které je třeba překonat, než se hokejista vrátí do plné formy. Také proto nebyl nervózní, když se po letní operaci levé nohy tak dlouho vracel zpět. Nejméně do ledna se pořád necítil úplně v pořádku.
„Vracet se po operaci bylo náročné,“ řekl český útočník. „Nicméně teď se cítím docela dobře. Cítím, že se mi vrátila rychlost, teď už to půjde…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Také letos měl pomalejší start do sezóny. Od 22. ledna však dal 8 gólů v 18 zápasech, což je skoro polovina letošních 18 zásahů, které nasbíral v 67 utkáních. Na ledě zase vypadá lepší, chytřejší a hlavně rychlejší. Zase vypadá jako ten starý David Krejčí. Žádný zápas to nepotvrdil lépe než středeční duel s Detroitem, kde měl několik šancí na hattrick. Nakonec přispěl k vítězství 6:1 dvěma góly a jednou asistencí.
„Bylo pěkné vidět ho dávat góly, protože je obecně hlavně nahrávač,“ řekl trenér Bruce Cassidy. „Mohl mít klidně čtyři body. Takový zápas potřeboval.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Boston začal ve středu rozvážně, na začátku dvanácté minuty ale rozjel právě David Krejčí brankostroj, který přinesl do konce první třetiny postupně čtyři góly. Krejčí otevíral skóre, po třetím zásahu vystřídal v bráně Red Wings Jareda Coreaua Petr Mrázek, kterého překonal svou druhou trefou večera patnáct vteřin před první přestávkou opět rodák ze Šternberka.
Nechybělo mnoho a mohl z toho být hattrick. „Ve druhé třetině jsem byl několikrát blízko,“ řekl Krejčí. „Samozřejmě by bylo pěkné se trefit. Hlavně to byl ale pro nás velmi důležitý zápas, zvlášť po pondělním duelu s Ottawou.“
Krejčímu určitě pomohlo spojení do jednoho útoku s Davidem Pastrňákem. „Musel si užívat, že ho má na křídle,“ myslí si trenér Cassidy. „Kdo by si to neužil? Je to dynamický kluk… Každou noc hraje s energií. Skvěle forčekuje. David někoho takového na křídle potřebuje.“
Posledních několik sezón bojoval se zraněními. Ať už to byla kyčle, rameno nebo koleno. Nezažil delší období, kdy by ho nic netrápilo. Loni hrál poslední čtvrtinu sezóny ve velkých bolestech, které kulminovaly právě v jejím úplném závěru. Po operaci zůstal trpělivý a nyní se již cítí lépe.
„Věděl jsem, že to přijde. Už jsem to zažil. Stalo se mi to víckrát. Takže jsem věděl, že to může trvat přes říjen nebo listopad. Nicméně jsem šťastný, že teď je to tady a už se můžu soustředit jen na hru,“ raduje se David Krejčí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -