- Reklama -

Krejčí má nového spoluhráče, Simona Gagneho

- Reklama -

Zkoušel to u Bruins v přípravném kempu, jenže neuspěl. Simon Gagne se přesto nevzdal, dál navštěvoval bostonské tréninky a nakonec se dočkal příležitosti. Nejlepší tým základní části minulé sezóny NHL mu nabídl roční smlouvu za 600 tisíc dolarů.
Minulý ročník vynechal ze zdravotních důvodů úplně. Ani v dřívějších sezónách se nemohl spoléhat na pevnost své tělesné schránky (kompletní ročník – 79 zápasů se za něj snad nechá pokládat – absolvoval naposledy za Flyers v období 2008-09). U Medvědů přesto věří, že někdejší dvojnásobný čtyřicetigólový střelec jim bude prospěšný. Při jejich současné produktivitě – čtyři branky ze stejného počtu utkání, to má svoji logiku.
„Jsem připraven na jakoukoliv roli. Ať už to bude ve čtvrtém útoku, výpomoc jen při oslabeních nebo přesilovkách, nebo klidně i jen na střídačce. Jsem tu od toho, abych týmu pomohl a jsem opravdu šťastný, že jsem dostal šanci vrátit se do NHL. Takže jsem odhodlán udělat cokoliv,“ pravil pokorně Gagne.
Gagnemu dopomohl k pozvánce do předsezónního kempu Bostonu kamarád Patrice Bergeron, s nímž se rodák ze Ste-Foy v létě udržuje v kondici. Ten se přimluvil u trenéra Claudea Juliena.
Účastník olympijských her v Salt Lake City a v Turíně má z dosavadních angažmá ve Philadelphii, Tampě a Los Angeles odehráno v NHL 799 zápasů, ke kulaté hranici se blíží i v kanadském bodování (597).
V úterý Gagne trénoval ve čtvrtém útoku Bruins po boku Daniela Paillea a Ryana Spoonera.
„Dva zkušení borci na křídlech a mladík s velkým potenciálem uprostřed – uvidíme, jak to bude fungovat,“ přemýšlí nahlas trenér Julien.
Třeba se ale Kanaďan dočká i místa na pravém křídle Krejčího formace místo Setha Griffitha. Bostonské vedení už poslalo na farmu Jordana Carona, stejný osud čeká po průchodu přes waiver list Bobbyho Robinse.

Příští zápas v TV: NY Rangers – NY Islanders, út/st 14. října, 1:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -