- Reklama -

Krejčí po návratu pomohl Bruins k bodovému zisku. Pavelec vychytal šestou výhru v řadě

- Reklama -

Český centr David Krejčí se vrátil do sestavy Bostonu poté, co vynechal 15 zápasů kvůli zranění kolene, a hned patřil k dominantním hráčům v zápase s Anaheimem. Rodák ze Šternberka (nastoupil na pravém křídle vedle Bergerona a Marchanda) byl ve druhé třetině na začátku hezké akce, po které Ryan Spooner v přesilovce vyrovnal na 1:1 a na začátku třetí části po jeho přihrávce pálil na bránu Torey Krug, jeho pokus gólman Frederik Andersen vyrazil k Erikssonovi a ten poslal Boston do vedení 2:1.
Medvědi ale doplatili na chyby v obraně. Když slovenský obránce Zdeno Chára minul kotouč v rohu u svojí branky, tak ještě Corey Perry s blafákem neuspěl, ale devětatřicet vteřin před koncem základní hrací doby stejný hráč při power play Anaheimu vyrovnal. V prodloužení si pak s pukem najel do útočného pásma Ryan Getzlaf a prudkým švihem z hranice mezikruží rozhodl o vítězství svého celku. Kapitán Kačerů zaskočil Tuukku Raska střelou přes obránce Zacha Trotmana.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Brankář Ondřej Pavelec předvedl další skvělý výkon, když v zápase s Montrealem kapituloval jen dvakrát a dovedl Winnipeg k výhře 5:2. A to přitom Canadiens svého soupeře přestříleli 41:22, jenže kladenský rodák je skvělými zákroky přiváděl k zoufalství a zaskvěl se především proti Larsu Ellerovi a Brendanu Gallagherovi v první třetině zápasu.
Za Winnipeg si po gólu a asistenci připsali Mark Scheifele a Jim Slater, mezi nahrávače se přidali také čeští hráči Jiří Tlustý a Michael Frolík. Winnipeg vyhrál šest z posledních sedmi zápasů (všech šest výher mu vychytal Pavelec) a pořád bojuje o play off. Výhrou nad Canadiens se Jets v tabulce Západní konference bodově dorovnali s šestým Vancouverem, který doma nestačil na Colorado.
Avalanche rozhodli o svém triumfu na ledě Rogers Arena 4:1 ve druhé třetině, kdy domácím nasázeli tři branky v rozmezí deseti minut. Po gólu a přihrávce si do statistik zapsali Alex Tanguay a Gabriel Landeskog. Canucks nepřinesly štěstí ani historické dresy.
Jediným českým střelcem ve čtvrtečních zápasech NHL byl útočník Caroliny Andrej Nestrašil. Jeho tým porazil Pittsburgh 5:2, když o výhře rozhodl především ve druhé třetině. Hlavní hvězdou zápasu byl kapitán domácích Eric Staal, jenž jeden gól vstřelil a na další přihrál.
Na vedoucí gól Brandona Suttera v čase 3:54 odpověděla Carolina trefami Erica Staala a Ryana Murphyho v rozmezí tří minut. Ve druhé části přidali Hurikáni ještě další dvě branky. Především „ťukec“ mezi Erikem Staalem, Riley Nashem a zakončujícím Alexanderem Sjominem byl naprosto skvostný. V 54. minutě vstřelil v přesilovce svůj sedmý gól sezóny Nestrašil, Ian Cole z Pittsburghu pak v závěru už jen upravil skóre.
Panteři z Floridy prahnoucí po účasti v play off si lehce poradili s Torontem, které porazili na jeho ledě 4:1. Dva góly přitom vstřelil Brandon Pirri, který se narodil právě v Torontu. Jednu asistenci si v dresu vítězů připsal i Jaromír Jágr, jehož útok s Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem byl nejnebezpečnější zbraní Panthers.
Poprvé se tahle řada prosadila na začátku druhé třetiny, kdy Barkov poslal zadovkou puk na Huberdeaua, který otevřel skóre. Uběhlo jen třicet vteřin a Kampfer po přihrávce Jágra dostal Floridu do dvoubrankového trháku. A dílo zkázy dokonal po necelých deseti minutách Pirri, když upravil na 3:0. Druhý gól přidal v závěru do prázdné branky. Autorem čestného úspěchu Leafs byl Sam Carrick, který se tak ve svém čtrnáctém utkání v NHL dočkal první branky v soutěži.
Hned deset branek viděli fanoušci v Joe Louis Arena, kam včera zavítali hokejisté San Jose, více jich ale padlo do domácí sítě. Bláznivá byla především první třetina, která skončila 3:2 pro San Jose a brankář Detroitu Jimmy Howard přepustil své místo Petru Mrázkovi.
Také český gólman ale inkasoval třikrát a Sharks nakonec vyhráli 6:4. Dvě branky a jednu přihrávku si připsal veterán Patrick Marleau, u jehož gólu do prázdné branky Detroitu asistoval Tomáš Hertl. Za Red Wings se gólově prosadili slovenští útočníci Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar.
V souboji dvou nejhorších týmů National Hockey League zvítězila Arizona v Buffalu 4:3 v prodloužení. Vítěznou trefu zařídil v přesilové hře Sam Gagner, který napřáhl v levém kruhu pro vhazování a propálil brankáře Matta Hacketta. V dresu vítězů si jednu přihrávku zapsal český útočník Martin Erat.
Slovenský gólman Jaroslav Halák držel v první třetině šance NY Islanders proti Los Angeles a dvakrát jej také zachránila tyčka. Kapituloval až v polovině zápasu, kdy Nick Shore svou první brankou v nejlepší hokejové lize světa vyrovnával na 1:1. Kings pak otočili zápas gólem v oslabení po úniku dvojice Tyler Toffoli, Jeff Carter. Johnny Boychuk sice ve třetí části zužitkoval přesilovku, ale čtyři minuty před koncem rozhodl o vítězství Los Angeles Anže Kopitar tečováním střely Andreje Sekery od modré čáry. Jonathan Quick ve svém jubilejním 400. utkání v NHL zneškodnil 25 střel.
New Jersey prohrávali v 35. minutě s Washingtonem 0:2, potom ale Travis Zajac v oslabení dorazil za záda domácího gólmana Bradena Holtby střelu Patrika Eliáše a snížil. Ještě před druhou přestávkou mohli Devils vyrovnat, ale trefa Adama Henriquea nebyla uznána pro postavení v brankovišti. Povedlo se to až Steveovi Bernierovi v závěrečné minutě. Přesto brali všechny body Capitals, když v prodloužení propálil všechno před sebou Matt Niskanen.
Útočník Chris Kreider byl hlavní hvězdou NY Rangers při jejich vítězství na ledě Ottawy 5:1, když zařídil první tři branky zápasu. Nejprve se prosadil střelou švihem z levé strany, pak asistoval u gólu Dana Boylea, a nakonec dorážel do branky střelu Dereka Stepana. Vše stihl v první třetině.
V brankovišti Rangers nastoupil Cam Talbot, uzdravený Henrik Lundqvist zůstal jen na střídačce. Nulu na Talbotově kontě umazal Curtis Lazar. Strážce ottawské svatyně Andrew Hammond si po 17 utkáních v NHL připsal první prohru v základní hrací době. Inkasoval pět z 22 střel a ve 38. minutě ho vystřídal Chris Driedger, pro něhož to byly první minuty v NHL.
Nashville se dostal v zápase s Tampou Bay do vedení 2:0 už po čtyřech minutách hry, když skórovali Mike Ribeiro a Paul Gaustad. Pak sice Vladislav Namestnikov po přihrávce Andreje Šustra snížil, ale ve druhé části přidal třetí branku Mike Santorelli a brankáře Bena Bishopa nahradil Andrej Vasilevskij. Domácí už zvládli stav zápasu jen zkorigovat, ve 44. minutě mířil do černého Brian Boyle. Pekka Rinne zastavil 28 puků a stal se druhým brankářem letošní sezóny NHL, který se může pyšnit vítězstvím ve čtyřiceti zápasech.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -