- Reklama -

Krejčí podepsal s Bostonem šestiletou smlouvu s pohádkovým výdělkem

- Reklama -

David Krejčí bude i nadále hrát v NHL za Boston. Podle internetového serveru kanadské televize TSN se osmadvacetiletý útočník dohodl s klubem na nové šestileté smlouvě, která mu vynese celkem 43,5 miliónu dolarů (přes 914 milionů korun).
„David uzavřel s Bruins novou šestiletou smlouvu,“ uvedl pro hokej.cz Jiří Hamal ze společnosti Global management Group, která Krejčího zastupuje. Český hokejista se mohl stát po sezóně 2014-15 volným hráčem bez omezení, ale středečním podpisem se upsal svému současnému zaměstnavateli až do roku 2021.
Krejčí si výrazně platově polepší. Zatímco nový kontrakt mu garantuje průměrný roční příjem 7,25 miliónu dolarů, v posledním roce platnosti stávající smlouvy, kterou podepsal před ročníkem 2012-13, si vydělá 5,25 mil. USD.
„Šestiletá smlouva Davidovi zajistí minimálně 43 miliónů dolarů, obě strany ji odsouhlasily. Dohoda je potvrzena,“ uvedl Jiří Hamal v krátkém rozhovoru pro hokej.cz.
Šikovný centr působí v Bostonu celou dosavadní kariéru v NHL. Bruins draftovali rodáka ze Šternberku v roce 2004 ve druhém kole jako 63. hráče v pořadí. Před třemi lety pomohl Medvědům ukončit 39 let dlouhé čekání na vítězství ve Stanley Cupu.
V play off tehdy odehrál 25 utkání s 12 góly a 23 body se stal nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části NHL, což dokázal jako první český hokejista v historii. Triumf v kanadském bodovaní v jednom ročníku play off slavil i v roce 2013. Ve 21 zápasech si Krejčí připsal 26 bodů (9+17), čímž překonal český rekord Jaromíra Jágra z roku 1992 (24 bodů, 11+13).
Významného úspěchu dosáhl také v minulé sezóně, ve které podruhé v kariéře ovládl plus/mínus statistiky NHL, tedy hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Český forvard uzavřel sezónu na 39 kladných bodech.
Krejčí se stal i nejproduktivnějším Čechem sezóny 2013-2014 a s 69 body obsadil 23. místo ligových statistik. Jaromír Jágr z New Jersey za ním zaostal o dva body. Vítězství ve 46. ročníku ankety Zlatá hokejka mu to ale nepřineslo. Anketu o nejlepšího českého hokejistu sezóny opanoval útočník New Jersey Jaromír o osm bodů před montrealským Tomášem Plekancem, David Krejčí obsadil třetí místo.
Majitel bronzové medaile z mistrovství světa v Helsinkách a Stockholmu 2012 dosud v základní části NHL odehrál 504 zápasů s bilancí 378 bodů za 110 branek a 268 asistencí. V play off má na kontě 93 utkání, 29 branek a 48 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -