- Reklama -

Krejčí prožil hvězdný říjen, stejně jako Benn a Price

- Reklama -

V červnu si došli pro trofeje za celou sezónu – a hned na začátku nového ročníku sbírají další dílčí ocenění. Nejlepšími hráči prvního měsíce sezóny 2015-16 byli vyhlášeni Jamie Benn (držitel Art Ross Trophy) a Carey Price (poslední vítěz Hartovy, Lindsayho, Vezinovy a Jenningsovy trofeje), na stupních vítězů je doplňuje David Krejčí.
Útočník Jamie Benn z Dallasu vyhrál loni kanadské bodování především drtivým finišem a stejně hbitě odstartoval i letos. Po jedenácti odehraných utkáních vede se 17 body ligové statistiky, devět branek mu zaručuje sdílené první místo i mezi střelci. Ruku v ruce s Bennovými výkony se drží i výkony celého mužstva, Stars zažívají nejúspěšnější vykročení v klubové historii.
Benn vyšel v říjnu naprázdno pouze ve dvou zápasech, ale vynahradil si to zase dvěma utkáními, v nichž zaznamenal po třech bodech. Přesně před týdnem si připsal tři asistence v duelu s Anaheimem, v polovině měsíce uzavíral se třemi body také střetnutí na Floridě (2+1). Dvougólový večer zažil také 24. října v odvetě s Pantery na vlastním ledě. Čtyřikrát se prosadil při přesilovkách, dvě z říjnových tref Jamieho Benna nesly vítěznou pečeť – v utkáních s Philadelphií a Vancouverem.
NHL: FEB 10 Stars at Bruins
Montrealský brankář Carey Price se mezi tyče postavil devětkrát a jen ve dvou případech se při odchodu do kabin neradoval z vítězství. Z 283 střel, které na něho protivníci vyslali, inkasoval pouze osmnáct gólů, což dává úspěšnost 93,6 procenta a průměr 2,01 branky na zápas. Především díky Priceovi skončili Habs jen krůček před vyrovnáním ligového rekordu deseti vítězství v řadě na úvod sezóny.
15. a 20. října udržel Price čisté konto (v zápasech s NY Rangers a St. Louis), počet svých shutoutů tím posunul na šestatřicet. Čtyři dny po utkání s Bluesmany při svém zatím posledním vítězném startu mu proti Torontu napočítali 49 zákroků. Teprve v posledních dvou vystoupeních na západě Kanady pustil víc než tři puky za večer a poznal hořkost porážky, Canucks ho překonali pětkrát a Oilers čtyřikrát.
Bostonský forvard David Krejčí měl případnou honbu za trofejemi v minulé sezóně znemožněnou zraněními, o to víc si užívá plné fyzické a psychické pohody v tomto ročníku. Ve statistikách se to projevilo 7 brankami a 8 asistencemi, což ho v průběžném pořadí staví na třetí příčku. Stejně jsou na tom Bruins v Atlantické divizi.
Krejčí až na poslední utkání v Tampě pokaždé něčím obohatil svoji bilanci. Nejvíce v prvním měření sil s Blesky 12. října a v zápase s Arizonou o pět dnů později, kdy zaznamenal gól a dvě asistence. V úterní odvetě s Kojoty se dvakrát zapsal mezi střelce, navíc byl označen za autora vítězné branky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -