- Reklama -

Krejčí první hvězdou, skóroval i Erat

- Reklama -

Při svém úvodním startu v sezóně vyšel David Krejčí ještě bodově naprázdno, při druhém už se dočkal. A netrvalo to dlouho. V 6. minutě zápasu mezi Detroitem a Bostonem si český útočník po Kellyho přihrávce našlápl mezi dva soupeřovy obránce, získal potřebný náskok a překonal Howarda forhendovým blafákem.
Domácí zvládli díky Tomáši Tatarovi srovnat a v poslední třetině odpověděli i na gól Riellyho Smithe, takže došlo až na nájezdy. K nim se jako první postavil Krejčí a znovu uspěl, stejným způsobem jako v základní době. Smith ho napodobil, Rask na opačné straně oba protivníky (jedním z nich byl Andrej Nestrašil) vychytal.
David Krejčí byl vyhlášen nejlepším hráčem večera, v němž se poprvé od dubna 2013 objevil na ledě Simon Gagne. Nová posila Bruins odehrála dvanáct minut ve čtvrté formaci.
Ani padesát střel nestačilo hokejistům Chicaga, aby na domácím ledě zdolali Calgary. Gólman hostů Jonas Hiller až na jednu všechny pochytal a dopřál tím svým spoluhráčům možnost vytěžit z minima maximum. Flames se v normální hrací době prosadili sice také jen jednou, ale v čase 64:35 odmítl nájezdy Mikael Backlund. Švédský forvard trefil z vrcholu levého kruhu místo nad Crawfordovou lapačkou.
Hiller po předchozích dvou prohrách dosáhl na první vítězství v novém dresu a stal se teprve třetím brankářem v historii Plamenů, jenž inkasoval jediný gól z 50 či více střel. Blackhawks poprvé v sezóně nebodovali naplno.
Martin Erat s Martinem Hanzalem se postarali o dvě ze sedmi branek, které Coyotes přibalili na cestu hostům z Edmontonu. Nejprve oba čeští reprezentanti ve 27. minutě rozjeli akci pro Roba Klinkhammera, poté zafungovala jejich vzájemná spolupráce sedm minut před sirénou. Hanzal posunul podél levého mantinelu na Erata, ten zkusil přihrávku před bránu a když neprošla, sám se ujal odraženého kotouče.
Arizona se v prostřední části hry dvěma brankami odpoutala od Oilers a v závěrečném dějství se jí dařilo udržovat a posléze i navýšit odstup, utkání nakonec skončilo 7:4. Závěrečnou trefou do opuštěné klece zkompletoval Mikkel Boedker hattrick, dánský útočník si navíc připsal ještě asistenci.

Příští zápas v TV: Montreal – Boston, čt/pá 16. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Bridget Samuels
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -