- Reklama -

Krejčí se díky asistenci posunul statistikami. Panarin s Kanem zářili v Chicagu

- Reklama -

Nahrávkou na úvodní gól Ryana Spoonera přispěl David Krejčí k těsné výhře Bostonu 2:1 nad NY Islanders. Medvědi ve 13. minutě využili dvojnásobnou přesilovku při Židlického a Straitově vyloučení, v závěru druhé třetiny vstřelil druhou jejich branku Patrice Bergeron. Tuukku Raska překonal až v 54. minutě – rovněž v početní výhodě – bývalý spoluhráč Johnny Boychuk.
Bruins tak až na poslední chvíli napravili neúspěšnou bilanci týdne, v němž utrpěli tři porážky. Krejčí se díky asistenci posunul statistikami na čtvrté místo.
Poměrně daleko před ním, o šest bodů, je vedoucí Patrick Kane. Chicagský útočník byl včera u všech branek svého týmu v duelu s Edmontonem. V úvodním dějství dvakrát těžil z jeho nahrávek ruský nováček Artemij Panarin, v závěrečné části hry si tihle dva jednou role vyměnili. Gólovou tečku utkání na 4:2 udělal šest sekund před sirénou při přesilovce Arťom Anisimov, opět po Kaneově přihrávce.
Olejáři vyslali ve druhé třetině na Coreyho Crawforda 22 střel (celkově 36). Až po přestávce překonali gólmana Jestřábů svými prvními góly v této sezóně Jordan Eberle a Andrej Sekera. Obhájci titulu, kterým se moc nedaří venku, si napravují pověst alespoň před vlastními fanoušky, kde z devíti startů ztratili jen tři body. Oilers zůstávají poslední v Pacifické divizi.
24 bodů z patnácti zápasů – takhle úspěšně ještě Dallas do sezóny nikdy nevstoupil, a to ani za časů North Stars. V nedělním duelu v Detroitu nasměrovala Hvězdy k dalšímu vítězství hned první proměněná přesilovka v podání Patricka Sharpa (1+1), ale výsledek byl dlouho na vážkách. Stav 1:2 po první třetině vydržel až do posledních minut, než přidali hosté další dvě trefy při hře Red Wings bez brankáře.
Což v tomto případě znamenalo bez Petra Mrázka. Za Rudá křídla sice od počátku nastoupil Jimmy Howard, ale ve 48. minutě střídal poté, co ho ve skrumáži zasáhl kolenem do hlavy Jason Spezza.
Hokejisté New Jersey v utkání s Vancouverem promarnili dvougólový náskok, ale plného bodového zisku se nakonec dočkali, když Kyle Palmieri v prodloužení využil přesilovku. Na hru svých speciálních formací se Devils mohli spolehnout, důležitým faktorem při výhře 4:3 bylo šest ubráněných oslabení. Adam Henrique během jednoho z nich dokonce skóroval.
Ďáblové po trojí neúčasti v play off mají co napravovat. Po osmi výhrách z posledních deseti startů by v tuto chvíli mezi šťastnou osmičku patřili. Canucks se přetahují s LA Kings o vedení v Pacifické divizi.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -