- Reklama -

Krejčí se vrací po zranění, začal trénovat s týmem

- Reklama -

Český hokejista David Krejčí pomalu vyhlíží svůj návrat do sestavy Bostonu. Po zranění kolena nechce nic uspěchat, přesto však věří, že nedojde k naplnění pesimistického scénáře, který mu předpovídal až šestitýdenní pauzu od hokeje.
„Zatím nemám žádný časový plán. Prostě to beru den po dni a uvidíme, jak se to vyvine,“ uvedl Krejčí v rozhovoru pro oficiální stránky National Hockey League. „Až budu na sto procent připravený, tak se vrátím,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krejčí chybí v sestavě Medvědů od 20. února poté, co si v utkání se St. Louis natrhl vazy v levém kolenu a prozatím vynechal jedenáct utkání. Osmadvacetiletý centr začal bruslit minulý týden, v úterý ráno si poprvé od zranění zatrénoval s týmem.
„Davidův stav se zlepšuje. Zatím nevím, jak blízko je jeho návrat na led. Jestli může nastoupit už tenhle víkend? To by byla ta nejrychlejší možnost. Možná to bude později,“ komentoval kouč Claude Julien aktuální stav svého svěřence.
Krejčího letos provázejí zdravotní problémy. Vzhledem k četným zraněním (kyčel, v dolní části těla, koleno) odehrál v letošní sezóně pouze 38 utkání, ve kterých zaznamenal 26 bodů za sedm branek a 19 asistencí. V tabulce týmové produktivity mu patří až desátá příčka.
Během jeho nynější absence ho velmi dobře zastupuje talentovaný mladík Ryan Spooner, který si svými výkony jasně říká o místo v hlavním týmu. Třiadvacetiletý Kanaďan, který nahradil Krejčího mezi Milanem Lucicem a Davidem Pastrňákem, si během posledních jedenácti utkání vylepšil statistiky o devět bodů (3+6).
Julien má tak velmi příjemnou starost – kam s Krejčím po jeho uzdravení. „Myslel jsem na to a není to jednoduché. Kluci hrají dobře, a proto musíte udělat správné rozhodnutí. A já v tuto chvíli nejsem schopen takové rozhodnutí učinit. Ale určitě o tom přemýšlím,“ sdělil Julien.
Český reprezentant má v tomhle ohledu jasno. „Jsem otevřený čemukoliv. Budu hrát tam, kam mě trenér postaví a budu se snažit hrát co nejlépe,“ uzavírá rodák ze Šternberka.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -