- Reklama -

Krejčí už je zase fit a těší se na souhru s Pastrňákem

- Reklama -

Na poslední sezónu NHL by David Krejčí nejraději úplně zapomněl. Ačkoliv odehrál všech 82 zápasů základní části, neustále jej provázely zdravotní potíže. Ty se pak naplno projevily v play off a český útočník Bostonu nemohl klubu pomoci k postupu. Před novou sezónou se ale cítí mnohem lépe.
„Bylo to dobré. Snažím se začít zlehka, hlavně nohy pořádně zapojit na ledě. Zbytek pak přijde sám od sebe,“ vykládal Krejčí po prvním společném tréninku Bostonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A snaží se zahnat vzpomínky na bolesti před posledním play off. „Nemohl jsem se pohnout. Nevím, kde byl problém, ale cítil jsem to od zad až úplně dolů. Už od probuzení jsem se cítil divně a přesto vyrazil na trénink. Jenže tam jsem se nemohl ani hnout,“ popisuje, proč nevyjel ani na rozbruslení před prvním zápasem s Ottawou.
Nakonec musel vynechat oba první zápasy, do dalších dvou zasáhl pod práškama, a v pátém jeho sezónu ukončila srážka s obráncem Senátorů Chrisem Widemanem. Pro potíže s kolenními vazy už do hry nezasáhl a Boston v šestém utkání z play off vypadl.
„Bylo to frustrující, protože odehrajete všech 82 zápasů základní části a pak přijde play off a Vy hrát nemůžete. A když se dostanete do hry, přijde další zranění. Bylo to těžké.“
Embed from Getty Images
Protože musel doléčit nohu, neuvolnil jej klub pro potřeby české reprezentace na mistrovství světa. O to víc se snažil užít léto a těšil se na novou sezónu. A také netrpělivě vyhlížel, kdy už se Bruins dohodnou na kontraktu s krajanem Davidem Pastrňákem.
„Byl jsem šťastný i za něj. Je to skvělý hráč a dělá naše mužstvo lepším. Navíc je to skvělý kamarád. Přes léto jsme se moc neviděli, tak o to víc jsem rád, že se domluvil na další smlouvě a je zpátky,“ říká rodák ze Šternberka.
Na jejich další spolupráci se těší i trenér Bostonu Bruce Cassidy.
„Nejen, že mluví stejnou řečí, ale mají i stejný styl hry. Myslím, že Krejčí má rád vedle sebe hráče, kteří jsou rychlí a vytvoří pro něj prostor. Pastrňák vyrostl ve skvělého střelce a David Krejčí už tuhle pověst potvrdil. Oba myslí ofenzivně a užívají si, kdy hrají spolu,“ řekl dvaapadesátiletý kouč.
„Dobře se poznáme, mohli bychom si přihrávat skoro naslepo. Hrát s ním je pro mne hodně jednoduché,“ dodal Krejčí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -