- Reklama -

Krejčího návrat je na spadnutí. Bude to už dnes večer?

- Reklama -

Minulý týden trénoval sám, v posledních dnech už po boku svých spoluhráčů. Zdravotní stav českého útočníka Davida Krejčího se den ode dne zlepšuje, ale kdy ho pustí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla zpět do hry, o tom zatím rozhodnuto nebylo. Možná to bude už dnes večer, kdy Medvědi přivítají Chicago Blackhawks. Definitivní verdikt by měl padnout v průběhu příštích několika hodin.
Sám Krejčí svůj návrat do hry pečlivě zvažuje. Letos vynechal už 17 zápasů a pokud by svůj comeback uspěchal, mohla by tato cifra nadále stoupat. „Musím být stoprocentně připraven. Už dvakrát jsem se vrátil příliš brzy. Člověku se o tom nechce moc přemýšlet, ale jakmile padne rozhodnutí a já budu zpět v sestavě, určitě budu trochu nervózní. Ale tomu se nevyhnu,“ řekl český útočník.
Poslední utkání odehrál 18. listopadu proti St.Louis, ve kterém Boston zvítězil 2:0. Ovšem krátce po skončení tohoto duelu se ukázalo, že Krejčí ještě potřebuje nějaký čas, aby se plně zotavil. Minulý týden se rodák ze Štenberka vrátil na led a trénoval v TD Garden, zatímco jeho spoluhráči bojovali o body na západním pobřeží USA.
Toto úterý už se objevil na rozbruslení i se svými spoluhráči a stejný scénář se opakoval i včera. „Rád bych hrál, ale nejdříve musím společně s doktory zvážit všechna pro a proti. Cítím se mnohem lépe. Už minulý týden to vypadalo nadějně a když jsem si v minulých dnech zatrénoval s mužstvem, bylo to ještě lepší. Vždy vám pomůže, když se můžete s někým porovnat a zároveň se snažíte překonat jeden druhého. Takže uvidíme. Rozhodnutí může padnout každým dnem,“ popsal situaci český forvard.
Následky Krejčího absence pociťuje celý tým. Bruins sice nastříleli devět branek za poslední dvě utkání, nicméně jejich ofenzíva je stále až 19. nejlepší v lize. Osmadvacetiletý útočník sice odehrál jen 11 utkání, ale nasbíral velmi slušných 10 bodů (3+7). V posledních dnech trénoval Krejčí po boku svého dlouholetého parťáka Milana Lucice a švédského útočníka Louie Erikssona.
„Snažím se dostat do stejného rozpoložení, v jakém jsem byl před vypuknutím těchto zdravotních lapálií. Taková přestávka nikomu neprospěje. Není snadné být pouhým divákem, chcete být na ledě a pomáhat svým spoluhráčům. Snažím se dělat všechno možné, abych se konečně mohl vrátit do sestavy a také v ní co nejdéle zůstat.“
I když přírodě se poroučet nedá, tak český útočník pevně věří v to, že jakmile bude stoprocentně fit, jeho tělo už mu nebude připomínat staré šrámy. „Pokud odehraju zápas a všechno bude v pohodě, pak věřím tomu, že mám vyhráno. Nemyslím si, že zrovna tohle zranění by mě mělo provázet celou sezónu,“dodal Krejčí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -