- Reklama -

Krejčího přihrávky musím využívat a víc střílet, říká David Pastrňák

- Reklama -

Zavedené hvězdy nemají v přípravných zápasech tolik co předvádět. A David Pastrňák mezi ně se svou novou smlouvou patří. To samé David Krejčí. Přesto si mladý český útočník souhru druhé formace Bostonu pochvaluje. S Krejčím a Jakem DeBruskem se mu hraje výborně.
„Moc se mi to líbí,“ řekl ke své útočné formaci. „V minulých dvou zápasech pro nás DeBrusk vybojoval spoustu puků. Vyhrává souboje. Góly a sebevědomí už s tím přijdou samy. V prvním zápase jsme měli trochu víc příležitostí než v tom druhém, ale líbí se mi to.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


DeBruskovi je teprve dvacet let, v NHL zatím neodehrál ani jeden zápas. Pastrňák dobře ví, že jeho mladý spoluhráč není v jednoduché situaci. „Byl jsem na tom stejně docela nedávno, vím, jak se asi cítí,“ říká český forvard.
„V prvním utkání jsme si s Jackem vypracovali hodně šancí. Není to jen o gólech. V útočné fázi jsme odehráli dobrý zápas. Pokud to nepůjde, nesníme ho nechat, aby se tím užíral. Strávili jsme mnohem víc času v útočném než v obranném pásmu, což je důležité. Jsem si jistý, že góly přijdou.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Po sobotní porážce 1:5 s Detroitem rozdělil trenér Bruce Cassidy DeBruska a Dantona Heinena. „Možná to mohl brát trochu jako degradaci, ale i to je dobře. Cokoli vás může nakopnout,“ řekl kouč. „Chceme těmhle mladým klukům umožnit, aby co nejvíc využili svojí šikovnost.“
Dvaadvacetiletý Heinen měl loni dobrý kemp, v sezóně ale trochu narazil. Měl problémy v soubojích u mantinelů, nedařilo se mu vyhazovat puk z obranné třetiny. Také proto putoval po osmi odehraných utkáních zpátky na farmu do AHL v Providence.
„Viděli jsme už loni, že s námi určitě může hrát,“ říká o Heinenovi Pastrňák. „Je trochu jiný než Jake. Je to šikovný hráč a má výbornou střelu. Máme tady tenhle rok hodně dobrých mladých hráčů. Je to radost sledovat.“
V oblasti své vlastní hry cítí Pastrňák, že ještě potřebuje zapracovat na rychlosti. Z přípravného kempu nestihnul jenom jediný den, pak se konečně dohodnul s klubem nové šestileté smlouvě za 40 miliónů dolarů. Jeho stabilním spoluhráčem by měl být David Krejčí, který umí připravovat střelecké pozice, mladší Pastrňák by je mohl zakončovat.
„Vždycky jsem si myslel, že jsem hlavně střelec,“ říká o sobě. Když hraju s ‚Krečem‘ (Krejčí), často ho ještě hledám přihrávkou, což ani nevím, proč dělám, protože on chce po mně, abych střílel. Na to se musím soustředit, protože on je skvělý tvůrce hry. Nahraje vám puk do skvělých míst, což musím využívat a střílet,“ říká havířovský rodák, jenž se v nočním duelu proti Chicagu zviditelnil brankou a asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -