- Reklama -

Kris Letang se dal zdravotně do pořádku a patří k hlavním tahounům Pens

- Reklama -

Kris Letang odehrál na ledě ve třech úvodních zápasech sezóny více než 75 minut. Je zpět na vrcholu. Přitom před šesti měsíci měl znehybněný krk po těžké operaci a bál se, že už se nikdy nevrátí do původního stavu.
„Měl jsem velký strach.“ přiznává obránce Penguins.
Během své hokejové kariéry utrpěl mnoho zranění. Měl několik otřesů mozku, zlomené kosti v chodidle, zlomenou ruku, infekci v lokti, poraněná třísla i kolena a samozřejmě několik nespecifikovaných zranění v horní i dolní části těla. Všechna tato zranění ho vyřadila dohromady na 153 zápasů NHL. Nejvýraznějším problémem byla mrtvice, která vyřadila hvězdného obránce ze hry na tři měsíce v sezóně 2013/14.
Letang však jako nejhorší vidí chorobu meziobratlových plotének, která si v dubnu letošního roku vyžádala operaci. Žádný z výše uvedených problémů prý nebyl tak bolestivý a obtížný z hlediska návratu zpět k normálnímu životu.
„Mrtvice to je…prostě se to stane,“ říká Letang. „Jste v nemocnici tři, nebo čtyři dny a pokoušíte se zjistit co se stalo a co je špatně. Je to děsivé. Nebudu lhát. Je to děsivé. Ale pro mojí kariéru je krk větším problémem, než mrtvice. Mrtvice více ovlivní můj život mimo led, ale z hlediska kariéry je krk horší.“ uvedl Letang.
„Měl jsem vážné problémy. Musel jsem na operaci hned, jak jsme to zjistili. To byl hrozný moment. Od té chvíle jsem byl ujišťován, že všechno bude v pořádku. Jenže po operaci musíte první dva týdny mít límec, a nebo ležet na postely. To bylo opravdu těžké.“ říká 30ti letý obránce.
„Pokud máte jiné zranění, můžete se hýbat. Pokud máte zraněné rameno, můžete stále dělat spoustu věcí s nohama. S krkem se nemůžete ani zhoupnout. Nemůžete řídit. Nemůžete dělat nic. To je to, proč je to tak těžké.“
Nyní se Letang cítí dobře a může hrát tak jako dříve.
Trenér Penguins Mike Sullivan neměl nejmenší pochybnosti o tom, jaký ice-time může svému obránci dát.
„Je to ten stejný hráč. Měl by teď být zdravější, než byl za hodně dlouhou dobu.“ říká trenér Penguins.
„Je tak rychlý jak býval,“ přikyvuje spoluhráč Justin Schultz. „Když bude chtít, může odehrát všechny zápasy.“ dodává.
Letang má v plánu odehrát všech 82 utkání sezóny, což se mu naposledy povedlo v sezóně 2010/11.
„Doufám, že všechno skončilo. Je mi už 30 let a doufám, že mám všechno za sebou a jsem na správné cestě.“ uzavírá.
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -