- Reklama -

Krug opouští Boston, na sedm let se upsal Blues

- Reklama -

Patřil mezi nejžádanější beky, kteří letos zamířili na trh volných hráčů. Sám tušil, že mu na stole přistane slušný balík, a tak se také stalo. Torey Krug opouští Boston a stěhuje se do St. Louis.
Ofenzivní zadák, který výtečně řídil úspěšnou přesilovku Bruins, nově podepsal lukrativní sedmiletý kontrakt se St. Louis. Celkově si nevysoký obránce přijde na 45,5 milionu dolarů, roční cap-hit činí 6,5 milionu.


Tento podpis znamená, že Bluesmany s největší pravděpodobností opustí kapitán Alex Pietrangelo, jenž je asi největší „rybou“ na trhu mezi obránci. Ještě včera však byla ve hře i varianta, že by se nakonec domluvil na setrvání v St. Louis. Příchodem Kruga tato možnost padla a o Pietrangela tak mohou nadále usilovat ve Vegas, v Torontu i jinde.
Pro Bruins to zase znamená, že musí Kruga někým nahradit, zejména na přesilovce. Varianty jsou v podstatě dvě – buď nechají početní výhodu řídit Charlieho McAvoye, nebo se pokusí někoho přivést.
Krug už nějaký čas tušil, že v Bostonu nezůstane. Před pár týdny sdílel na sociálních sítích bez jakéhokoli komentáře video se záběry na město a z jeho vyjádření pro média bylo zřejmé, že se bude stěhovat.


Bez vytáček říkal, že byl ke klubu vždycky loajální a vzal méně peněz, ale teď přišel jeho čas. Je v nejlepší fázi své kariéry a je o něj napříč kluby velký zájem. Má možná poslední šanci si opravdu vydělat. A v St. Louis se tedy zabezpečí více než dobře.
Včera dostal otázku, zda mu Bruins předložili nabídku nové smlouvy. Jeho odpověď? „Ano, asi tak před rokem.“ Žádné intenzivní rozhovory o tom, aby zůstal v Bostonu, se prý nekonaly. „Tak co jsem měl dělat?“, dodal ke svému odchodu. Podle zpráv ze zákulisí byli ochotni Bruins nabídnout maximálně šest milionů ročně na dobu šesti let.
Zajímavostí je, že se nyní v jednom týmu potká s Robertem Thomasem, kterého během finálové série Stanley Cupu v roce 2019 dost nevybíravě sestřelil. Thomas to vzal s humorem a po oznámení nové posily na Twitteru reagoval: „Tak teď jsme nejlepší kámoši?“.


Bruins pak na sociální sítě umístili děkovné video, ve kterém se se svou dlouholetou oporou loučí. Devětadvacetiletý rodák z Livonia ve státě Michigan byl ve spekulacích často spojován s Detroitem, nakonec ale míří k jejich rivalovi. Pevnou součástí bostonské obrany byl tento nikdy nedraftovaný hokejista od sezóny 2013-14. S Medvědy zažil hned dvakrát porážku ve finále Stanley Cupu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -