- Reklama -

Která velká jména jsou stále na volném trhu k mání?

- Reklama -

Fanda NHLVolný trh s hráči NHL jede na plné obrátky. Letos houfně mění působiště především gólmani, když dres změnili dlouholeté stálice jako Henrik Lundqvist, Braden Holtby, Jacob Markström nebo třeba Thomas Greiss. Z hráčů v poli se budou s novým prostředím sžívat třeba Taylor Hall, Kevin Shattenkirk nebo Tyler Toffoli. Spousta zajímavých hráčů ale stále čeká na podpis svých nových smluv. Pojďme se na některé z nich podívat.
Mike Hoffman, útočník, dosud Florida Panthers
Brzy jednatřicetiletý křídelník nasbíral v 69 utkáních základní části 59 bodů, dalších pět přidal ve čtyřech utkáních vyřazovacích bojů. K Panterům zamířil před dvěma lety z Ottawy po prapodivné aféře, kdy měla jeho přítelkyně šikanovat a vyhrožovat manželce tehdejšího kapitána Senatorů Erika Karlssona. Podle dřívějších zvěstí se nebrání podpisu jednoletého kontraktu, požaduje ovšem gáži v rozmezí 5,5 až 6,5 milionů dolarů. Podle TSN jedná s Bostonem, Columbusem a Nashvillem.
Mikael Granlund, útočník, dosud Nashville Predators
Rodák z Oulu zatím stále čeká na tu správnou nabídku. Jeho první kompletní (ve smyslu, co povolil koronavirus) ročník v dresu Predatorů mu příliš nevyšel – po těch sezonách, kdy pokaždé překonal padesátibodovou hranici a dvakrát se přiblížil metě 70 bodů v základní části, se letos dostal na pouhých 30 bodů v 63 utkáních. O jeho dalším osudu není moc známo, pouze se objevují informace, že o něj projevilo zájem více klubů.


Patrick Maroon, útočník, naposledy Tampa Bay Lightning
Drsný útočník měl poslední dva roky na volném trhu neskutečně šťastnou ruku. Sice musel s penězi na méně než polovinu (v Edmontonu/ New Jersey bral přes dva miliony ročně), dvě smlouvy na 900 tisíc dolarů ročně, nejprve se St. Louis a následně s Tampou, mu vynesly dva Stanley Cupy. Jeho veselá povaha mu pomáhá zapadnout v každé kabině, dobře chápe a zvládá svoji roli. Podaří se mu nevídaný kousek v podobě tří pohárů za sebou se třemi různými týmy?
Alex Galchenjuk, útočník, naposledy Minnesota Wild
V roce 2012 si jej v draftu ze třetí pozice vybrali Montreal Canadiens. Vysoká očekávání však ruská mašina nenaplnila, jeho dosavadním nejvyšším bodovým účtem je 56 bodů ze sezony 2015-2016. V kariéře zatím pouze jednou dorovnal dvacetigólovou hranici a jednou třicetigólovou. V posledních dvou letech vystřídal tři kluby: Arizonu, Pittsburgh a Minnesotu. Kde zakotví tentokrát? U Wild si připsal sedm bodů ve čtrnácti utkáních základní části, v play-off vyšel čtyřikrát naprázdno. GM Minnesoty Bill Guerin už dříve prohlásil, že setrvání Galchenjuka u Wild nevidí reálně.


Ilja Kovalčuk, útočník, dosud Washington Capitals
Ruský snajpr už nemá tak rychlý krok jako kdysi. Po svém návratu do NHL po pěti letech v Rusku nasbíral přesně 60 bodů. Přitom ale také hodně cestoval, když v sezoně 2019-2020 oblékal postupně barvy Los Angeles Kings, Montrealu Canadiens a Washingtonu Capitals. V 37 letech by byl ochotný kývnout na minimální mzdu, jen aby měl šanci konečně získat Stanley Cup. Příliš mnoho zkušeností z vyřazovacích bojů v NHL navzdory svému věku nemá. V sezoně 2011-2012 došel s New Jersey až do finále, kde podlehli Los Angeles. Podaří se mu nakonec mít své jméno na hokejovém grálu?
Zdeno Chára, obránce, doposud Boston Bruins
Slovenský obr stárne. Ve 43 letech si zvyká na menší herní zatížení, kabině Bruins však stále šéfuje pevnou rukou už od roku 2006, kdy do Bostonu přišel. Brzký konec ve vyřazovacích bojích mu dodal motivaci dále hrát. Stěhování z Bostonu se v jeho případě neočekává, obzvlášť, když se Bruins vzdali Toreyho Kruga. Ještě minimálně jeden rok v pozici mentora mladých obránců u Cháry očekávejte. Pokud mu to dovolí zdraví samozřejmě.
Sami Vatanen, obránce, naposledy Carolina Hurricanes
Ofenzivní finský bek rozdělil poslední ročník mezi New Jersey a Carolinu. Dosavadní bodové maximum šikovného praváka činí 38 kanadských bodů, v uplynulé sezoně by se mu dost možná přiblížil, kdyby ho nezastavilo zranění v dolní polovině těla. V únoru se pak stěhoval do Raleigh, kde však už v základní části kvůli jejímu přerušení nenastoupil. Za Hurikány odehrál pouze sedm utkání v play-off, připsal si tři body, byl však limitován předchozím zraněním. Kde dostane další šanci?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -