- Reklama -

Které týmy budou v létě shánět nové brankáře?

- Reklama -

Fanda NHLBrankář je klíčovou součástí hokejového mužstva. Je poslední možností, jak zastavit puk před jeho cestou do sítě. Na jeho bedrech spočívá největší tlak ze všech hráčů. Pořízením kvalitního gólmana začíná každé sestavování úspěšného týmu. Podívejte se společně s námi na kluby, které v letní přestávce nejspíše budou shánět nové(ho) muže s maskou.

Calgary Flames

David Rittich udělal výtečný dojem ve své druhé sezoně v zámoří a může očekávat vyšší kontrakt než dosavadních 800 tisíc dolarů ročně. Otázkou je, zda sázka na českého gólmana neodvane veterána Mikea Smithe, který tvořil brankářský tandem s Rittichem v uplynulé sezoně. Oběma končí smlouvy, Čech se stane omezeným volným hráčem, Smith si bude moci vybírat volně. Pokud by se vedení kanadského týmu nepodařilo znovu obnovit spolupráci se zkušeným Kanaďanem, mohlo by sáhnout po Curtisi McElhinneym, který letos oživil kariéru v Carolině. V dresu Flames navíc svoji kariéru v NHL začínal, během tří let se postavil do branky v 29 případech.

Carolina Hurricanes

Dvě kariéry dokázali letos v Raleigh resuscitovat. Jednu naopak nejspíše pohřbili. Úspěšně se prezentovali Petr Mrázek s Curtisem McElhinneym, kteří se v létě oba stanou volnými hráči, takže Hurricanes nemají vůbec jistotu, že v jejich kádru zůstanou i nadále. Scott Darling, který měl na začátku uplynulé sezony tvořit konkurenci tonoucímu Mrázkovi, bude s největší pravděpodobností vyplacen ze své smlouvy.

Chicago Blackhawks

Megaúspěšný tým začátku druhé dekády 21. století v posledních letech stagnuje. Svůj podíl na tom nese i Corey Crawford, který kvůli zdravotním problémům nastoupil v posledních dvou sezonách jen do 67 utkání. Čtyřiatřicetiletý gólman vstupuje do posledního roku své smlouvy, která mu zajišťuje šest milionů dolarů ročně. Cam Ward nepřesvědčil jako vhodná záloha za Crawforda a dá se očekávat, že jej Chicago pustí na volný trh. Dostane více příležitostí Colin Delia, nebo se budou v jestřábském brankovišti dít změny?

- Reklama -

Columbus Blue Jackets

Tady nezůstane kámen na kameni. Dlouholetá ruská opora, která při působení v Ohiu dvakrát brala Vezina Trophy, Sergej Bobrovský, chce vyzkoušet volný trh. Fakt, že prodává svůj byt v Columbusu, svědčí o tom, že o setrvání  v kádru Modrokabátníků nepřemýšlí. Neomezeně volným hráčem se stane též Keith Kinkaid, jenž po svém příchodu před uzávěrkou přestupů nenastoupil ani na minutu. Joonas Korpisalo bude omezeně volným hráčem. Columbus by se mohl zaměřit na dlouhodobější řešení v podobě Robina Lehnera, případně na krátkodobější v podobě Semjona Varlamova nebo Mika Smithe.

Edmonton Oilers

Mikko Koskinen má smlouvu ještě na tři roky. Svými výkony ale nijak nepřesvědčil o tom, že podepsat jej za takovou cenu, byl dobrý nápad. Olejářů se chopil zkušený šíbr Ken Holland v pozici GM, který zřejmě nezůstane v létě stát s rukama v kapsách. Nabídnout místo by mohl Petru Mrázkovi, se kterým se zná z Detroitu, nebo vsadit na zkušenosti Mikea Smithe, se kterým se zase zná nový hlavní kouč Dave Tippet ze společného působení v Arizoně.

New York Islanders

Comeback roku. Jinak se nedá označit letošní sezona v podání Robina Lehnera. Švéd přiznal a překonal svoji psychickou nemoc i závislost na prášcích a alkoholu. Roční smlouvu, kterou mu nabídli na Long Islandu, přijal s pokorou. Společně s Thomasem Greissem získali William M. Jennings Trophy. Podceňované Islanders dovedl do druhého kola play-off přes Pittsburgh. Německý brankář má smlouvu ještě na jeden ročník, Lehner se však stane volným hráčem. I přesto, že prohlásil, že by rád zůstal v dosavadním působišti, nelze vyloučit, že by jej mimořádná nabídka odjinud neodvála z New Yorku pryč.

Philadelphia Flyers

Letošní sezona byla z brankářského pohledu pro Flyers naprostou katastrofou. Philadelphia vytvořila nový nelichotivý rekord NHL, když v základní části využila služeb OSMI gólmanů. Ze čtyř brankářů, kteří za Letce letos nastoupili, budou neomezeně volní hráči. Konkrétně se jedná o Briana Elliotta, Michala Neuvirtha, Mikea McKennyho a Cama Talbota. Z této plejády má největší šanci získat další angažmá v Rockyho městě Talbot. Neuvirth s Elliottem strávili většinu dvou posledních ročníků na marodce a především český gólman bude mít velký problém sehnat další angažmá v lize. Carter Hart představuje budoucnost Philadelphie, pro roli plnohodnotné jedničky však potřebuje ještě dozrát.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -